Trabzonspor’un yeni transferini onu keşfeden hocası anlattı: Trabzonspor büyük iş yaptı

Trabzonspor’un imza attırmak üzere olduğu Taha Tunç’u keşfeden Taylan Temel, genç oyuncuyu Haber61’e anlattı.

Trabzonspor’un yeni transferini onu keşfeden hocası anlattı: Trabzonspor büyük iş yaptı

Haber61 - Özel Haber - Okan Çıtlak

Trabzonspor'un transfer etmek üzere olduğu ve sağlık kontrolünden geçirdiği öğrenilen Taha Tunç'u Pendikspor'a kazandıran hocası Taylan Temel, genç futbolcunun hikayesini haber61’e anlattı.

Tuzla’da bir okulda beğenip kendi okuluna aldırdığı ve daha sonra Pendikspor altyapısına kazandırdığı Taha için “Trabzonspor çok büyük bir iş yaptı” ifadesini kullanan Temel, Bordo mavili ekibin genç futbolcuyu 2 yıl önce de transfer etmek istediğini fakat transferin gerçekleşmediğini söyledi.

Taylan Temel “Taha Tunç, Tuzla’da bir okulda beğenip kendi okuluma aldığım, 11-12 yaşında keşfettiğim bir oyuncuydu. Malatyaspor’a giden Murat ve 17 yaşlarında olmalarına rağmen Pendikspor’da A takımına çıkan 5-6 oyuncumdan biriydi. Baya çalıştım bu oyuncular için. Bundan 2 sene önce Trabzonspor’un scout ekibinde yer alan Murat bey benimle Taha için irtibata geçti, daha milli olmamıştı ve U16’da oynuyordu. Kulübe sorduk ama sonra ne olduysa transfer olmadı. O dönem Şerafettin Taştan başkanımız vardı, baya bir görüşme yapıldı ama anlaşma olmadı. Murat bey o dönem Taha’yı Trabzonspor’a kazandırmak istedi hatta şimdi Malatyaspor’a giden Kaleci Murat’ı da istemişlerdi.” İfadelerini kullandı.

İki yıl önce Taha’yı Fenerbahçe, Galatasaray, Göztepe ve Altınordu gibi takımların istediğini ancak kulübün değerini bulmadan satmak istemediğini belirten Temel “Şuanki Pendikspor başkanı Trabzonlu sanırım Trabzonspor’a bir kolaylık yaptı.” Dedi. Temel “O dönem Taha’yı çok kişi istiyordu. Altınordu, Fenerbahçe ve Galatasaray’da istiyordu Taha’yı. Değerli bir oyuncu olduğundan kulübü o dönem değerini bulmadan vermedi. Ama bu sezon Pendikspor’un başkanı Trabzonlu olduğu için Trabzonspor’a bir kolaylık yaptı sanırım ve transfer gerçekleşiyor. Çünkü Taha’yı baya isteyen var. Şu anda U18 milli takımında yıldız durumunda. Arjantin maçının yıldızı seçildi.” Şeklinde konuştu.

Taha’nın oyun sitili hakkında da bilgi veren Temel “Taha öz güvenli bir çocuktur. Gole çok yakındır. Savunma arkası koşuları çok etkilidir. İki ayağını da kullanır. Yani hücum yönü çok iyidir. Ara topları atar, Savunmada zamanla kendini geliştirir. Savunması da iyidir ama süper lig de o fizik gücüyle ne yapar bakacağız. Atletik yetenekleri, 1.87 boyu ile hava hakimiyeti iyidir. Türkiye de kafaya çıkıp top alamayacağı adam yoktur.” İfadelerini kullandı.

Son olarak Trabzonspor bence büyük iş yaptı diyen Taylan Temel “Altınordu’nun scoutu ve Fenerbahçe’nin scout’u senelerce almak için uğraştılar. Fakat Pendikspor’un bir vizyonu vardı. Sami Bayram ve Şerafettin Taştan zamanında biz kendi yetiştirdiğimiz oyuncularla PTT ligine çıkaracağız diyorlardı. Bana da sağ olsunlar her türlü yetkiyi verdiler. Ben de geceyi gündüzüme kattım bu çocukları buldum, böyle bir takım çıkardım. Bu takım 1 lira harcanmış bir takım değildir. Tamamen okullardan bulduğum çocuklarla yapılmış bir takımdır. Sonra Pendik A takımına çıktım hoca olarak bu çocukları da a takıma çıkardım. O zamanki Pendikspor başkanları ve hocalarının bu çocuklar üzerinde çok emeği vardır. Bize çok yetki verdiler sağ olsunlar” dedi..

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor