Trabzonspor’un yeni transferi İsmail Köybaşı kimdir?

Trabzonspor’un renklerine bağladığı İsmail Köybaşı kimdir? İşte detaylar…

Trabzonspor’un yeni transferi İsmail Köybaşı kimdir?

Trabzonspor’un 2+1 yıllık anlaşma sağladığı İsmail Köybaşı kimdir? Detaylar Haberimizde…

Bordo mavililer yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken transfer çalışmalarına da devam ediyır. Solbek arayışı içinde olan Trabzonspor, geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor'da forma giyen İsmail Köybaşı ile anlaşma sağladı. Bordo mavililerin 2+1 Yıllık anlaşma sağladığı Köybaşının kariyeri merak ediliyor. 

Trabzonspor’un yeni transferi İsmail Köybaşı kimdir?

İsmail Köybaşı kimdir?

İsmail Köybaşı 10 Temmuz 1989 yılında Hatay ilinde dünyaya geldi. Sol bek mevkiinde oynayan İsmail Köybaşı İskenderunspor ile futbola adım attı. Alt yapı kariyeri boyunca üç kulüpte forma giyme şansı bulan İsmail Köybaşı daha sonra ise profesyonel kariyerine Gaziantepspor futbol takımında devam etti. 

Sol bek mevkiinde oynayan İsmail Köybaşı 32 yaşında ve 1,78 metre boyundadır. Gaziantepspor'un PAF takımında çıkışa başlayan Köybaşı, 18 Yaşında A takıma yükseldi. 2006-2007 sezonunda 10 numara pozisyonunda oyun kurucu olan Köybaşı, futbol yaşamına sol bek olarak devam etti. İsmail Köybaşı Beşiktaş, Fenerbahçe, Granada ve Çaykur Rizespor takımlarında oynadı.

İsmail Köybaşı bir defa U-19 ve iki kez de U-20 milli takımında futbol oynadı. İsmail Köybaşı altı defa U-20 futbol takımında ve 9 kez de genç milli takımında forma giydi. İsmail Köybaşı Türkiye A Milli Futbol Takımında 12 Ağustos 2009 tarihinde Ukrayna maçında ilk kez forma giydi.

Geçtiğimiz sezon 1’i Türkiye Kupasında olmak üzere 21 karşılaşmada forma giyen İsmail Köybaşı 3 gol 2 asistlik performans sergiledi. Köybaşı toplamda Bin 308 dakika sahada kaldı.

Kariyeri boyuncu 286 karşılaşmaya çıkan İsmail Köybaşı 8 gol, 25 asistlik performans sergiledi. 48 kez sarı kart gören oyuncu 2 kez çift sarıdan kırmızı, 5 kez de direkt kırmızı kart gördü. Oyuncu toplamda 20 Bin 899 dakika forma giydi. 

Süper Lig’de 188 maça çıkan İsmail Köybaşı, 7 gol 19 asistlik performans sergiledi. 29 sarı kart görürken 2 kez çift sarıdan kırmızı 3 kez de direkt kırmızı kart gördü. Oyuncu 14 Bin 30 dakika sahada kaldı. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler