Trabzonspor’un yeni transferi Guilherme Costa kimdir?

Trabzonspor Yeni Malatyaspor’da forma giyen Guilherme Costa ile anlaşmaya vardı,

Süper Lig’de devre arası transfer döneminde kadrosunu Badou Ndiaye ve Bilal Başacıkoğlu ile güçlendiren Trabzonspor Yeni Malatyaspor’da Benevento’dan kiralık olarak forma giyen Guilherme ile de anlaşmaya vardı ve son görüşmeler için Trabzon'a getirildi. Süper Lig’in ses getiren isimlerinden biri olan Trabzonspor’un yeni transferi Guilherme Costa kimdir? İşte detaylar

Guilherme Costa kimdir?

Trabzonspor’un yeni transferi Guilherme Costa kimdir?

Brezilyalı futbolcunun tam adı Guilherme Costa Marques’dir. 21 Mayıs 1991’de Brezilya’nın Tres Rios ilinde dünyaya gelen yetenekli futbolcunun ana mevkisi sağ kanattır ancak 10 numara pozisyonun da da oynayabilmektedir.

Türkiye’de Yeni Malatyaspor forması altında dikkatleri üzerine toplamayı başaran yetenekli futbolcu özellikle tekniği hızı ve paslarıyla ön plana çıkıyor.

Guilerme profesyonel kariyerine 2010 yılında Braga’da başladı ve sırasıyla Vizela ve Vicente’ye kiralık olarak gitti. Ardından Braga’dan ülkesinin takımı Ole Brasil’e transfer oldu. Bu takımdan da kiralık olarak iki kez Polonya ekibi Legia Warszawa’ya giden Brezilyalı, daha sonra bonservisiyle Polonya takımına transfer oldu.

2017-18 sezonunun devre arasında ise İtalyan ekibi Benevento’ya transfer olan yetenekli futbolcu yarım sezon burada kaldıktan sonra kiralık olarak Yeni Malatyaspor’a transfer oldu. Guilherme iki sezondur kiralık olarak Malatya ekibinin formasını giyiyordu.

Trabzonspor’un yeni transferi Guilherme Costa kimdir?

İstatistikler
Bu sezon Yeni Malatyaspor formasıyla toplam 26 maça çıkan Guilherme 7 gol 6 asistlik performans gösterdi ve 1711 dakika sahada kaldı. Brezilyalı ligde 5 gol 6 asistle oynadı. 28 yaşındaki futbolcu geçen yıl da ligde 30 maçta 5 gol 7 asist yapmıştı

Guilherme kariyeri boyunca toplam 291 maça çıkarken 41 gol ve 46 asist yaptı.

Ayrıca Brezilyalı futbolcunun değeri Transfermarkt’a göre 4 Milyon Euro.

Trabzonspor’un yeni transferi Guilherme Costa kimdir?

Beşiktaş’ın kapısından döndü

Ligde gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Guilherme için Trabzonspor’dan önce Beşiktaş devreye girmişti. Siyah beyazlılar futbolcunun transferinde son aşamaya gelirken TFF’nin belirlediği limitler nedeniyle bu transferi gerçekleştirememişti.

Ayrıca yetenekli futbolcuyu devre arası transfer döneminin başında Fenerbahçe’nin istediği de basında sıkça yazılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor