Trabzonspor'un unutulan santrforu takımdan ayrılıyor mu? Maliyeti zorluyor

Trabzonspor'da performansıyla gözden düşen ve yüksek maliyeti nedeniyle gündem olan Umut Bozok, takımdan ayrılabilir.

Trabzonspor'un unutulan santrforu takımdan ayrılıyor mu? Maliyeti zorluyor

Trabzonspor'da beklenen performansı sergileyemeyen Umut Bozok, takımda geleceği belirsiz bir duruma geldi. Bordo-mavili takım, forma şansı bulamayan ve bu sezon henüz golle tanışamayan oyuncuyu ara transfer döneminde kadrodan çıkarmayı düşünüyor.

Süper Lig'de Kasımpaşa'da gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken ve gol kralı olan Umut Bozok, Trabzonspor'a transfer olduktan sonra beklenen katkıyı sağlayamadı. Karadeniz ekibinde geçirdiği süre boyunca 41 maçta sadece 10 gol atabilen Bozok, bu sezon ise 4 maçta gol atamadı ve kadroda yer bulmakta zorlanıyor.

MALİYETİ VE PERFORMANS SORUNU

Trabzonspor, Fransa'nın Lorient takımından Umut Bozok için 2 Milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Ancak oyuncunun yüksek yıllık maliyeti, performansıyla orantılı olmadığı için kulübü zorluyor. Bozok'un 2022-2023, 2023-2024 ve 2024-2025 sezonları için taahhüt edilen yüksek garanti ücretleri, takımın mali dengesini etkiliyor.

Trabzonspor'un unutulan santrforu takımdan ayrılıyor mu? Maliyeti zorluyor

TRANSFER ZORLUĞU VE TAKIM İÇİ REKABET

Ara transfer döneminde Trabzonspor'un yollarını ayırmayı düşündüğü Bozok'un adı, Süper Lig ve Fransa takımlarıyla anılsa da, oyuncunun yüksek yıllık ücreti transfer sürecini zorlaştırıyor. Bordo-mavili takımdaki kazancının karşılığını bulmakta zorlanan Bozok, önümüzdeki günlerde durumunu netleştirecek.

Trabzonspor'da Teknik Direktör Nenad Bjelica döneminde kadroda yer bulan Bozok, bu sezon Galatasaray, Rizespor ve Kasımpaşa maçlarında forma giydi. Karşılaşmalarda gol bulamayan Bozok, takım arkadaşları Onuachu ve Enis Destan'ın gerisinde kaldı. Bu iki oyuncu, performanslarıyla Bozok'a göre daha etkili olunca oyuncunun takımdaki konumu daha da zorlaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler