Trabzonspor’un uğuru: Görele pidesi

Trabzonspor’un şampiyon olduğu yıllarda her maç öncesi uğradığı Görele Pidecisi bordo-mavilileri yeniden pide yemeye davet etti

Trabzonspor’un uğuru: Görele pidesi

Trabzonspor’un şampiyonluk yaşadığı 1975-76 sezonundan 1983-84 sezonuna kadar her deplasman öncesi pide yediği ve o yıllarda ulusal basına ‘Uğur getiren pideler’ olarak gündem olan Görele Pidesi yeniden Trabzonspor’u bekliyor.

Görele pidesi ustası Rüsdem Abdal, bordo-mavili takımın bir dönem olmazsa olmazı olan pidenin özelliğini ve o yıllardaki hatıraların anlattı. Abdal, 1970 yılından bu yana ‘Görele pidesi’ işinde olduklarını ifade ederek, pidenin o yıllarda sadece ekmek fırınlarında işçi ve öğrencilerin öğle yemeği olarak hazırlandığını belirtti.

Trabzonspor’un da 1975 yılında deplasman maçı öncesi kendilerinden pide yediğini ve o günden sonra sürekli geldiklerini belirten Abdal, “Trabzonspor deplasmana giderken her maç öncesi buraya uğrardı ve burada pide yerlerdi, galip gelirlerdi. Pidelerimiz o yıllarda ulusal gazetelere de yansımış ve uğur getiren pideler olarak lanse edilmişti. 1975-76 sezonunda Şenol, Turgay, Necati, Bekir, Cemil bunlar bizi hafta sonları maça gittiğimizde elimizden tutup bizi maça sokarlardı” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler