Trabzonspor'un UEFA savunmasının detayları

UEFA'ya Finansal Fair Play kriterlerini yerine getirme noktasında İsviçre'de Başkan Muharrem Usta ve beraberindeki 5 kişilik ekibiyle birlikte verdiği savunmanın detayları ortaya çıktı. UEFA binasında gerçekleştirilen toplantıda Başkan Usta, 12 hakim önün

Trabzonspor'un UEFA savunmasının detayları
UEFA'ya Finansal Fair Play kriterlerini yerine getirme noktasında İsviçre'de Başkan Muharrem Usta ve beraberindeki 5 kişilik ekibiyle birlikte verdiği savunmanın detayları ortaya çıktı. UEFA binasında gerçekleştirilen toplantıda Başkan Usta, 12 hakim önünde savunmayı bizzat kendisi yaptı. Burada ilk olarak Trabzonspor kulübünün kuruluşu, başarıları ve kulübün şu anda bulunduğu tesisler hakkında bilgiler veren Başkan Muharrem Usta, ardından yönetim kurulu üyelerini de CV'leriyle birlikte tek tek tanıttı.
 
Çok önemli işler yaptık
Daha sonra futbolcu giderlerini 80 milyon TL, personel giderlerini ise 18 milyondan 14 milyona çektiklerini aktaran Başkan Usta, özellikle kendilerinin göreve geldiği aralık ayından önceki dönem ile sonrası arasındaki farkları aktardı. Burada yerel ve ulusal gazete başlıkları, taraftarların ve kulüp delegelerinin de görüşlerine yer veren Başkan Muharrem Usta, konuşmasında kulübün ekonomik durumuyla ilgili çok geniş kapsamlı bilgiler verdi.
 
Projeleri anlattı
Ancak ekonomik olarak çok rahatlamış bir takım havası da yaratmamaya çalışan Usta, 4 yıllık bir planlamanın tanıtımını yaptı. Bu planlamada Akyazı Stadı'ndan yıllık 30 milyon TL, mevcut tesislerin devredilmesinden 80 milyon TL ve İstanbul Kartal'daki araziden 4 yıllık plan dahilinde minumum 200 milyon TL gelir elde edilmesinin projeleri anlatıldı. Trabzonspor Kulübü'nün 4 yıllık planlama sonrası gelirlerinin en az 250 milyon TL'ye çıkarılacağının vurgulandığı savunmada, hakimlerin sorduğu sorulara da cevap verildi.
 
Hatalar artık geride kaldı
Başkan Usta konuşmasında şu ifadeleri de kullandı: "Bize bu geçiş döneminde ceza vermeyin. İyi isimlerden oluşan bir yönetim kurulumuz var ve herkes elini taşın altına koymuş durumda. Geçmişte yapılan hataların bedelini kulübe ödetmeyin. Bizi 4 yıl boyunca takip edin ve yapacaklarımızı görün." Başkan Usta'nın tam 1 saat süren sunumundan oldukça etkilenen UEFA yetkilileri, kararı 10 gün içerisinde verebileceklerini belirterek, teşekkür etti.
 
Fotomaç

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor