Trabzonspor'un tüzüğüne itiraz! İbra edilmeyenler aday olamasın

Trabzonspor'un tüzük kongresinde maddeler tartışılıyor.

Trabzonspor'un tüzüğüne itiraz! İbra edilmeyenler aday olamasın

Haber61 / Spor Servisi

Trabzonspor'un son genel kurulunda bağımsız yönetim kurulu adayı olan Levent Sekban, Trabzonspor'un tüzük değikiliğinin yapıldığı kongrede çarpıcı önerilerde bulundu. Levent Sekban, Muharrem usta yönetiminin ibra edilmesinin hata olduğunu yineleyerek "Tüzüğe bununla ilgili bir madde eklenmesini talep ediyorum. İbra edilmeyen başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri gelecek kongrelerde aday olamasın" dedi.

Trabzonspor'un Olağanüstü Genel Kurulu Osman Turan Kongre Merkezi'nde yapılıyor. Yeni tüzük taslağının maddelerinin okunmasının ardından tüzüğe yönelik itirazlar ve tavsiyeler için katılımcılara söz verildi. Trabzonspor'un Ahmet Ağaoğlu'nun başkan seçildiği kongrede bağımsız yönetim kuluru adayı olan Levent sekban söz alarak bazı maddelere itiraz ederek değişiklik yapılmasını istedi. 

Levent Sekban önerilerini şöyle sıraladı: 

"Üyelikle ilgili maddeler ve Trabzonspor kongre üyeleri kriterlerinin değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Trabzonspor kongre üyeliğinden kabul edilme ve çıkarılmayla ilgili maddeler değişmeli.

Bence Trabzonspor kongre üyesinin belli bir kriterlere sahip olması lazım.  Bunu başında Trabzonspor’un rekabet ettiği, 1. veya 2. liglerde veya Trabzonspor’un branşları olan başka takımlara üyeliğinin olmaması lazım. Kongre üyesinin sadece Trabzonspor üyesi olması lazım. Emsal tüzük yapılacaksa buna dikkat edilmesi lazım. Diğer büyük takımların tüzüklerine bakarsanız onlarda böyle bir şartı görürsünüz. Bu konu mevcut üyeler ve yeni üye olacaklar için ayrı ayrı değerlendirilmelidir.

Trabzonspor kongre üyesi yüz kızartıcı suç işlemişse çıkartılmalı.  Bunun için tüzüğe ek maddeyle konulmalı.

Yükseköğrenim görmüş olma şartı olmalı, sabıka kaydı olmaması gerekir. Bunun yanında Trabzonspor kongre üyeleri için de şöyle bir şart konulmalı. Siyasetle sporu ayıracaksak Trabzonspor’da kurul üyelerinin mevcut üyesi olduğu siyasi partilerinden ayrılmaları gerekir.

Yönetim kurulu denetleme disiplin ve sicil kurulu 3 yıllığına birlikte seçilmeli birlikte gelmeli ve gitmelidir.

Trabzonspor’un yeni üyelerin seçilmesiyle ilgili bir seçim sistemi projem var. Yeni üyeler yönetime bırakılmalı ama kişilere bırakılmamalı. Yeni üyeleri seçme ve önerme hakkı olması gerekiyor.

27. maddede son cümlesi, dernek merkezinin bulunduğu il sınırları haricinde başla yerde yapılamaz diye düzeltilmeli.

Olağan genel kurulun hesap dönemi 20 Aralık’ta değil, 3 yılda bir Mayısın 3. haftasında yapılması gerekir. Aralık ayında olmasının tecrübe gereği olduğunu söyledi ağabeylerimiz.

Tüzük taslağının bütün olarak oylanmasına karşıyız. Maddelerin üzerinde mutabık kalınmayanlar çıkartılı, diğerleri oylanır, üzerinde mutabık olunmayan maddeler tartışılmalıdır.

Son genel kurulda eski yönetim ibrası hukuksuz olduğu için şahsım ve bazı arkadaşlarım tarafından mahkemeye verilmiştir. Dernekler kanunu 81. Madde buna açık olup tüzükte nitelikli çoğunluğun açıklanması lazımdır. Şu anki maddede oy çokluğu denmiştir. Trabzonspor tüzüğü medeni kanuna aykırı olamaz. Muharrem Usta’nın kongrede ibra edilmesi hukuksuzdu. Bizde bunun için Trabzonspor kulübünün genel kurulunun 4. Maddesini bunun için mahkemeye verdik. Yinelenmemesi için dikkat edilmesi gerekiyor.

Ayrıca ibra edilmeyen başkan, yönetim, denetim, disiplin kurulları için ibra edilmeden ayda olamama hükmü konulmalıdır.

Trabzonspor kongre üyesinin hür iradesini sandığa yansıtması açısında altyapısal yetersizlik içeriyor. Mevcut tüzükte oy pusulaların basılma şekli nedeniyle bağımsız aday olduğum kongrede 135 oy geçersiz sayıldı.

Eski tüzükte, ‘Son sözün Trabzonspor kongre üyesi söyler’ diye bir maddesi vardı. Bu tüzük taslağında göremedim bunun tekrar buraya konmasını istiyoruz.

Mali sorumluluklarla ilgili benim gördüğüm, çok hassasiyetlere değindikleri gördüm.

Trabzonspor’a bağlı şirketlerde yönetimin mali ve şahsi sorumluluğu olmalıdır.

Trabzonspor’un yıllık bütçesi yapılmalı. Yıllık yönetimler yıllık gelirinden fazla gider yaratmamalı, olursa bu sorumluluk yönetimde olmalı. Yönetici bütçenin yüzde 10 fazlasını borç verebilmeli maddesi eklenmeli. Fazlasını verirse hibe adı altında vermeli.

Hiçbir açığı olmayan bir tüzüğümüzün yazılmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle önerilerimizin değerlendirilmesini isteriz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor