Süper Lig’de bu sezon 22 golle rakip fileleri havalandıran Trabzonspor’da, Paul Onuachu ve Felipe Augusto ikilisi takımın gol yükünü omuzluyor. Bordo-mavililerin toplam gollerinin yaklaşık yüz de 70’ini kaydeden ikili, zirve yarışında Trabzonspor’un en büyük silahı olmayı sürdürüyorlar.
Trendyol Süper Lig’in 13’ncü haftasında deplasmanda Başakşehir’i 4-3 mağlup eden Trabzonspor’da goller Augusto, Paul Onuachu ve Ernest Muçi’den geldi. Bordo-mavililer ’de Muçi’nin golle tanışmasıyla takımda gol atan oyuncu sayısı 8’e yükseldi.

Takımın gol yükünü çekiyorlar
Süper Lig’de Trabzonspor’un gol umudu olan Paul Onuachu ve Felipe Augusto, bir çok yıldız ismi geride bırak sezon başından beri sırtladıkları en iyi hücum ikilisi unvanını bırakmadan yollarına devam ediyorlar. Onuachu ve Augusto’nun birlikte 15 gole imza atarak bu alanda en iyi ikili oldular.
Onuachu 9 gol kaydederken, 1’de asist yaptı. Felipe Augusto ise 6 golle takıma katkı sağladı. Gollerin yaklaşık yüzde 70’ne imza atarak takımın gol yükünü çekiyorlar.

Trabzonspor elde ettiği 28 puanın yüzde 24’ne imza attılar
Süper Lig’in en iyi hücum ikilisi unvanını koruyan ikili Trabzonspor’un bu sezon elde ettiği 28 puanın 24’ne imza attılar. İkili, bordo-mavili takımın elde ettiği puanların yaklaşık yüzde 90’na imza atarak Karadeniz ekibine önemli katkı verdiler. 131 dakikada bir gol atan Onuachu ve Augusto, Fatih Karagümrük, Kayserispor, Çaykur Rizespor ve Başakşehir maçları olmak üzere 4 maçta ise birlikte gol attılar.
8 oyuncu golle tanıştı
Trabzonspor’da bu sezon 13’ncü hafta geride kalırken 8 oyuncu golle tanışmış oldu. Onuachu 9 golle gol krallığı yarışında yoluna devam ederken, Augusto 6 golle Nijeryalı forveti takip etti. Ernest Muçi 2, Savic, Zubkov, Sikan, Oulai ve Okay Yokuşlu 1’e gol atan isimler oldu.

Süper Lig’deki 8 takımdan daha fazla gol attılar
Trabzonspor’un Süper ikilisi Onuachu ve Augusto, Süper Lig’de mücadele eden 8 takımdan daha fazla gol atarken 1 takım kadar da gol attılar. Süper Lig’de bu sezon birlikte 15 gole imza atan ikili, attığı gol kadar Göztepe 15, Gençlerbirliği 14, Alanyaspor, Antalyaspor, Kasımpaşa, Kayserispor ve Karagümrük 13 gole imza attılar. Kocaelispor 11 ve Eyüpspor 7 gol attı. Bu tablo Nijeryalı ve Brezilyalı oyuncunun performanslarının ne kadar yüksek olduğunu gözler önüne serdi.
Kaynak:Haber61