Trabzonspor’un karar defterleri ile ilgili önemli gelişme

Trabzonspor’un önemli kararlarının yer aldığı karar defterlerinin müzayedede satışa çıkması sonrasında önemli bir gelişme yaşandı.

Trabzonspor’un karar defterleri ile ilgili önemli gelişme

Haber61 – Spor Servisi - Trabzonspor’un 1966-1967-1968-1969 yıllarına ait karar defterlerinin bir müzayede şirketi tarafından satışa çıkarılması gündemdeki yerini korurken Bordo Mavili kulüp aldırdığı kararla defterlere el koydurdu.

Trabzonspor, Kulübün kuruluşu ile birleşme kararlarının yer aldığı, kulübün renklerinin belirlenmesi ve benzeri birçok tarihi belge içeren, orijinal ıslak imzalı noter tasdikli 450 sayfalık belgelerin müzayedede satışa çıkarıldığını duyduktan sonra Trabzon Cumhuriyet başsavcılığına müracaat ederek karar defterlerinin çalındığı konusunda suç duyurusunda bulunmuştu.

Trabzonspor Kulübü karar defterlerinin kulübün içerisinden izinsiz alındığını tespit edince Adli makamları harekete geçirmişti. Trabzon Başsavcılığı konuyu İstanbul 10. Sulh Ceza Mahkemesine yazı yazarak karar defterlerinin bulunması için gerekli işlemlerin yapılmasını istedi.

Söz konusu mahkeme öncelikle bu talebi delil yok diye reddederek defterlere el koymanın gerekli olmadığı cevabını verdi. Bunun üzerine Trabzonspor, Avukatlarından Mert Halisçelik’i İstanbul’a gönderdi. Avukat Halisçelik’in İstanbul’da iki gün boyunca yaptığı araştırmalar neticesinde bu karara itiraz etti. Ardından İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimiyle yüz yüze görüşerek Trabzonspor karar defterlerinin kulüp için ehemmiyetini anlattı. Hakim, avukat Halisçelik’in itirazını bu açıklama üzerine kabul etti ve karar defterlerine el koyması için yazılı emri gerekli yere gönderdi.

Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Karaköy ilçesinde bulunan Ata Müzayede de Trabzonspor’un karar defterlerini bularak defterlere el koydu.

Ayrıca Çağlayan Adliyesinde ve Emniyet makamlarınca Trabzonspor Kulübüne karar defterlerini teslim edilmesi için yapılması gereken inceleme ve soruşturma başlatıldı.  Defterlerin birkaç güne kadar Trabzonspor kulübü avukatlarından konuyu bizzat takip eden Avukat Mert Halisçelik’e teslim edilmesi bekleniyor.

Avukat Halisçelik’in İstanbul’daki başarılı çalışması da bu karar defterlerinin Trabzonspor’a iade edilmesinde önemli katkısı olduğu öğrenildi. TB

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor