Trabzonspor'un Kaptanı Uğurcan Çakır'dan milli zafer sonrası itiraf geldi "Aslında..."

Milli Takımımızın Letonya galibiyeti sonrası maçın yıldızı olan Trabzonspor kaptanı Uğurcan Çakır "Montella'nın gelişi takımdaki havayı yukarı çekti"

Trabzonspor'un Kaptanı Uğurcan Çakır'dan milli zafer sonrası itiraf geldi "Aslında..."

Letonya karşısında aldığı 4-0'lık galibiyetle EURO 2024 biletini elde eden Milli Takımımızın kalecilerinden Uğurcan Çakır, Vincenzo Montella'nın göreve gelişiyle yükselen havaya ve sonrasındaki Hırvatistan galibiyetinin sağladığı öz güvene dikkat çekti.

Hırvatistan maçının kendilerine sağladığı özgüvene dikkat çeken Uğurcan Çakır, "Çok mutluyuz gerçekten. EURO 2024'e katılmak istiyorduk. Hırvatistan maçında aslında çok iyi bir performans sergiledik. Orada galip gelince kalan iki maçımızı da kazanarak EURO 2024'e gitmemiz gerekiyordu.

Aslında Hırvatistan maçı bize çok büyük bir öz güven sağladı. Bugün de burada takım arkadaşlarım çok iyi mücadele ettiler. Hocanın dediklerini sahada uygulamaya çalıştık hep beraber ve galibiyetle buradan ayrılarak EURO 2024'e katılmayı garantiledik. Takım arkadaşlarıma, hocalarıma, bütün çalışanlara, personele, herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Bizimle çok güzel ilgilendiler bu kamp boyunca. Tabii ki ülkemize, milletimize armağan olsun bu galibiyet ve EURO 2024'e gitme" ifadelerini kullandı.

Maçtaki kritik kurtarışına ilişkin soruya ise başarılı kaleci, şu şekilde yanıt verdi:

Aslında sezona istediğim gibi başlayamamıştım ama ondan sonrasında toparladım. Gerek kendi hocalarımla, ekstra çalışmalarımla toparladım. Oynadığım her maçta hem takıma hem milli takıma yardım etmeye çalışıyorum. Burası çok onurlu bir yer. Burada oynayıp oynamamak çok önemli değil yani. Burada çok iyi oyuncular var zaten. Kim oynarsa oynasın ülkesine, milletine yardımcı olmak için oynuyor. Bugün de takımıma yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Gerçekten çok mutluyuz, hak ettik bunu. Bütün milletimize armağan olsun.

Vincenzo Montella'nın gelişiyle birlikte takımda yükselen havaya da değinen Çakır, "Hoca, gerçekten ilk geldiği günden itibaren aslında kısa bir kamp oldu ama istediklerini bize çok net bize geçirmeyi başardı. Futbolcu arkadaşlarım da buna çok iyi cevap verdiler. İdmandan çok aslında taktik analiz, video analizi yaptık. Sahada biraz da olsa çalışma fırsatı bulduk. Dediğim gibi hocanın gelişi hem takımdaki havayı yukarı çekti hem bilgilerini bize aktardı ve takım arkadaşlarım çok iyi uyum sağladılar söylediklerine, taktiklerine. Hırvatistan'dan sonra da bu maç tabii ki çok önemliydi. Bunu da kazanıp EURO 2024'e gittik çok mutluyuz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler