Trabzonspor'un HES Projesinde flaş gelişme! Ortak bulundu

Trabzonspor, uzun süredir uğraş verdiği HES projesi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bordo mavililer projede ortağını buldu.

Trabzonspor'un HES Projesinde flaş gelişme! Ortak bulundu

Yapımına 2008 yılında başlanan ama değişik nedenlerle bir türlü tamamlanamayan ve adeta Trabzonspor Kulübü’nün sıkıntılı projelerinden biri olan HES projesi için, bordo mavili kulüp yetkilileri bir süreden beri çok ciddi çalışmalar ve görüşmeler yapmaya başlamıştı.

Bu görüşmeler neticesinde; Bordo Mavili Kulüp, ADV Elektrik Üretim Ticaret A.Ş ile bir ortaklık yapısı oluşturdu. 

Uzungöl-1 Regülatörü ve HES’in hayata geçebilmesi için inşa çalışmalarının proje yapım maliyeti ilk yıllarda, yaklaşık 15 yıl kadar önce 30-40 milyon dolar arası, yıllık getirisi ise 3-4 milyon dolar civarında olacaktı. O dönemlerde bile gerçekleştirilmesi ekonomik olarak çok zor olan bu yatırım, bugünkü ekonomik şartlarda ise çok daha zor duruma gelmişti.  Trabzonspor’un acil nakit paraya ihtiyacı olması nedeniyle, bu projeyi ortaklığa dönüştürmek zorunda kaldı. 

TRABZONSPOR'A YÜZDE 10 PAY

Trabzonspor, %90’lık bu kısmi satışından gelen 50 milyon TL’yi peşin olarak aldı. Bordo Mavili kulüp %10’luk hissesi karşılığında; HES hayata geçtikten sonra da 38 yıllık lisans süresi tamamlanana kadar, bu zaman boyunca cirodan %10 pay elde edecek. Söz konusu bu payında tahmini rakamının, yıllık Yaklaşık  1 Milyon Dolar civarında olması bekleniyor. 

GENEL KURULDA YETKİ ALINMIŞTI

Trabzonspor, HES projesi, genel kurulda üyelerin onayına sunulmuş ve genel kurul üyelkerini oluru ile yetki alınmıştı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor