Süper Lig 2025–2026 sezonu 13. haftasında 24 Kasım 2025’te Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak Başakşehir – Trabzonspor karşılaşmasının hakemi Halil Umut Meler olarak açıklandı. Mücadele öncesinde Meler’in her iki takımla olan performansı ve kart istatistikleri dikkatleri üzerine topladı.
Deneyimli hakem, bugüne kadar Başakşehir’in 25 maçını yönetti. İstanbul temsilcisi bu karşılaşmalarda 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet elde ederken 56 gol atıp 56 gol yedi. Başakşehir’in Meler yönetimindeki maç başı puan ortalaması 1.64 olarak kayıtlara geçti. Kart istatistiklerine bakıldığında ise Meler’in Başakşehir’e yönettiği maçlarda 3 sarı kart ve 2 kırmızı kart çıkardığı görülüyor.
Trabzonspor cephesi ise Halil Umut Meler yönetiminde 31 karşılaşmaya çıktı. Bordo-mavililer bu mücadelelerde 14 galibiyet, 8 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. Trabzonspor söz konusu maçlarda 74 gol atarken 82 golü kalesinde gördü. Meler ile maç başına puan ortalaması 1.61 olarak hesaplandı. Kart yönünden Trabzonspor’un istatistikleri daha dikkat çekici; Meler yönetimindeki maçlarda 3 sarı ve tam 4 kırmızı kart gören bordo-mavililer, disiplin anlamında daha riskli bir tablo sergiledi.
İki takım arasındaki son beş karşılaşmada ise belirgin bir Trabzonspor üstünlüğü bulunuyor. Bordo-mavililer, son dönemde Başakşehir’e karşı oynadığı beş maçın dördünü kazanırken bir karşılaşma berabere sonuçlandı. Bu süreçte Başakşehir, rakibine karşı gol dahi atmakta zorlanırken Trabzonspor’un son iki sezondaki hakimiyeti dikkat çekti.
Kaynak:Haber 61