Trabzonspor’un grup mücadelesini böyle değerlendirdi! “İnsanın içini acıtıyor”

Yeni Şafak Trabzonspor Muhabiri Ali Kemal Yazıcı, Trabzonspor’un Ferençvaroş maçını Haber61’e değerlendirdi.

Trabzonspor’un grup mücadelesini böyle değerlendirdi! “İnsanın içini acıtıyor”

Yazıcı, “Gruptan çıkan iki takımı da mağlup edip gruptan çıkamamak insanın içini acıtıyor” dedi.

Deneyimli gazeteci şunları söyledi;

Trabzonspor’un grup mücadelesini böyle değerlendirdi! “İnsanın içini acıtıyor”

İNSANIN İÇİNİ ŞU ACITIYOR

“Fransa’dan gelen haberin iyiliği kötülüğü, bugün Trabzonspor’un ilk 45 dakikadaki oyununun yanında hiçbir şey değil. Sadece insanın içini şu acıtıyor; Gruptan çıkan iki takımı da mağlup edip gruptan çıkamamak. 1 puan geçen haftaki Kızılyıldız maçı. 1-0, 1-1’i yakalamışız, 2-1 olmuş, oyuncu değişikliği, sistem değişikliği. Aklımız erdiğince, dilimiz döndüğünce şunu söylüyoruz; Trabzonspor’un iki tane handikapı vardı. 1 atak sonlandıramamak, 2, ikinci bölgede temassız oyun. Bugün Trabzonspor topu ayağa indirdi. Önce atak sonlandırdı. Atak sonlandırdı derken; hücum bölgesinde topa sahip olduğun zaman takım savunmasına en büyük katkıyı orada sağlarsın. Arkadaki savunma bloğu, set savunması orada adam ve alan paylaşımını doğru yapmak için zaman kazanıyor.

SİOPİS 4 HAFTADIR OYNAMAMANIN ACISINI ÇIKARDI

Bugün Siopis’e ayrı bir parantez açmak lazım. Gerçekten 4 haftadır oynamamanın acısını bugün çıkardı. Antalya’daki karşılaşmada onun pozisyonuna ben üzülmüştüm. 2-2 olduğunda stopere çekilip maçın 5-2 bitmesi gibi. Ama bugün görüldü ki Siopis ikinci bölgede hem rakibi durdurmak için, hem top çalmak için, hem de rakibin oyununu bozmak için her şeyi yaptı. Ve Siopis’in bu enerjisi Hamsik’in enerjisini ekonomik kullanmasını sağladı. Bakasetas’ın ekonomik olarak sahada kalmasını sağladı.

TRABZONSPOR BİRŞEYLER DENEDİ

Trabzonspor bugün bir şeyler denedi. Pas oyununu geliştirmek. Ama pas oyunu, topu sadece arkadaşına aktarmak değil. Topu arkadaşına aktarırken alan kat etmek, doğu koşular yapmak, arada sırada yalancı koşular dediğimiz koşuları yapmak. Bugün ilk 45 dakikada bunu yaptı.

DEĞİŞİKLİKLER KONYASPOR’A YÖNELİKTİ

69. Dakikadan sonra yapılan değişiklikler oyun sistemini değiştirmeye yönelik değişiklikler değil, Konyaspor maçının kadrosuna yönelikti. Bana göre doğru bir hamleydi. Trabzonspor doğru savunma yaptı. İkinci bölgede çok akılcı oynadı. Özellikle hücum bölgesinde yüksek pas bağlantısıyla rakip yarı alanda topu tutarak kendi takım savunmasına katkı sağladı.”

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler