Trabzonspor'un gol yükünü onlar taşıyor

Trabzonspor, Süper Lig’de bu sezon attığı 30 golü 8 farklı oyuncunun katkısıyla bulurken, gol krallığı yarışında zirvede yer alan Onuachu’nun yokluğunda Gençlerbirliği deplasmanında hücum yükünü Augusto ve Muçi’nin taşıması bekleniyor.
Trabzonspor'un gol yükünü onlar taşıyor

Trendyol Süper Lig’de bu sezon hücum hattında dengeli bir tablo ortaya koyan Trabzonspor, ligde kaydettiği 30 golü 8 farklı oyuncunun katkısıyla buldu. Bordo-mavililerde gol krallığı yarışında zirvede yer alan Paul Onuachu, takımın en skorer ismi olurken, Nijeryalı yıldızı Felipe Augusto ve Ernest Muçi takip etti.

Geride kalan 16 haftada 10 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet alan Karadeniz ekibi, topladığı 35 puanla zirve yarışındaki iddiasını sürdürüyor. Attığı 30 gole karşılık kalesinde 16 gol gören Trabzonspor, lider Galatasaray’ın 4, ikinci sıradaki Fenerbahçe’nin ise yalnızca 1 puan gerisinde bulunuyor.

Gol üretiminde süreklilik

Trabzonspor, ligde oynadığı 16 karşılaşmanın 14’ünde rakip ağları sarsmayı başardı. Bordo-mavililer, sadece Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup olduğu maç ile Galatasaray’la golsüz berabere kaldığı mücadelede skor üretemedi.

Savunma performansıyla da dikkat çeken Karadeniz temsilcisi, 6 karşılaşmada kalesini gole kapattı. Kocaelispor, Kasımpaşa ve Antalyaspor’u 1-0’lık skorlarla geçen Trabzonspor, Kayserispor’u 4-0, Eyüpspor’u ise 2-0 mağlup etti. Ayrıca Galatasaray karşısında da sahadan 0-0’lık sonuçla ayrıldı.

Gol yükü Onuachu’da

Trabzonspor’un ligdeki 30 golünün 11’ine Paul Onuachu imza attı. Nijeryalı golcüyü 6’şar golle Felipe Augusto ve Ernest Muçi izledi. Zubkov ve Oulai 2’şer kez skor katkısı sağlarken, Savic, Sikan ve Okay Yokuşlu da birer golle listeye adını yazdırdı.

İç sahada daha üretken

Bordo-mavililer, sahasında oynadığı 9 maçta 5 galibiyet ve 4 beraberlik elde ederek 19 puan topladı. Bu süreçte rakip filelere 17 gol gönderen Trabzonspor, kalesinde ise 7 gol gördü. Deplasmanda oynanan maçlarda ise 13 gol atan Karadeniz ekibi, 9 gol yiyerek 16 puan hanesine yazdırdı.

Deplasmanda sorumluluk Augusto ve Muçi’de

Trabzonspor’un dış sahada kaydettiği 13 gol, 4 farklı oyuncudan geldi. Bu gollerin büyük bölümünü Paul Onuachu, Felipe Augusto ve Ernest Muçi paylaştı. Üç oyuncu da deplasman maçlarında 4’er gol atarak takımın skor yükünü üstlendi. Sikan ise bu alanda 1 golle katkı verdi.

Süper Lig’in 17. haftasında Gençlerbirliği deplasmanına çıkacak olan Trabzonspor’da, Onuachu’nun yokluğunda hücum hattındaki sorumluluğun Felipe Augusto ve Ernest Muçi’de olması bekleniyor.

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.