Trabzonspor’un gol ayakları onlar oldu

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Lüksemburg'nun Differdange 03 takımını eleyerek 3. ön eleme turuna yükselen Trabzonspor,  sezona geçen sezonun aksine yerli oyuncularının golleriyle başladı.Bordo-mavili takımda geçen sezon ilk 6 resmi maçta 5 golün ta

Trabzonspor’un gol ayakları onlar oldu

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Lüksemburg'nun Differdange 03 takımını eleyerek 3. ön eleme turuna yükselen Trabzonspor,  sezona geçen sezonun aksine yerli oyuncularının golleriyle başladı.

Bordo-mavili takımda geçen sezon ilk 6 resmi maçta 5 golün tamamını yabancı oyuncular kaydederken, bu sezon UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Differdange 03 takımı karşısındaki 2 maçtaki 3 golü de yerli oyuncular attı.

Lüksemburg temsilcisi karşısında ilk maçta sahasında Mehmet Ekici'nin golüyle 1-0 galip gelen bordo-mavililer, deplasmanda 2-1'lik galibiyeti de Salih Dursun ve Soner Aydoğdu'nun golleriyle elde etti.

 Trabzonspor, geçen sezon ilk resmi maçında UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rusya'nın Rostov takımı ile karşılaştı. Rakibini Hüseyin Avni Aker Stadı'nda 2-0 yenen bordo-mavili takımın gollerini Medjani ve Cardozo kaydetti.

Daha sonra 0-0 berabere kaldığı Rostov ile oynanılan rövanş maçı, Kayseri Erciyesspor ve Fenerbahçe maçlarında gol kaydedemeyen bordo-mavili takım, UEFA Avrupa Ligi grup maçında Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımını deplasmanda Papadopoulos ve Constant'ın golleriyle 2-1 mağlup etti. Karadeniz ekibi ardından Cardozo'nun attığı golle İstanbul Başakşehir karşısında 1-1 berabere kaldı.

Trabzonspor'da geçen sezon yerli oyuncuların ilk golü, bordo-mavili takımın 7. resmi müsabakasında geldi. Ligin 4. haftasında İstanbul'da Kasımpaşa ile 1-1 biten karşılaşmada Karadeniz ekibinin golünü Yusuf Erdoğan attı.

Trabzonspor'da savunmanın sağında görev yapan Salih Dursun, geçen sezon 31 resmi maça çıkarken, tek golünü ligde kaydetmişti.

Soner Aydoğdu ise 27 maç forma şansı bulmuş ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 gol atmıştı. 42 maç oynayan Mehmet Ekici ise 9'u lig, 1'i UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplam 10 gol atma başarısı göstermişti.

Trabzonspor'un bu sezon 3 golünün 1'i savunma, 2'si ise orta alan oyuncularından geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor