Trabzonspor'un genç transferlerini onları en yakından tanıyan isim anlattı!

Trabzonspor'un yeni transferleri Batuhan Kör, Taha Altıkardeş, Kerem Şen ve Enis Destan’ın yanı sıra Ahmetcan Kaplan'ı onları Genç Milli Takımlar'da yıllardır takip eden Şenol Ustaömer Haber61'e anlattı.

Trabzonspor'un genç transferlerini onları en yakından tanıyan isim anlattı!

Haber61 Spor Servisi - Tuncay Lakot

Trabzonspor’un eski futbolcularından Türkiye Genç Milli Takımlar Sorumlusu Şenol Ustaömer, Trabzonspor’un geleceği yönelik olarak yaptığı transfer hamlelerini değerlendirdi.

Tolunay Kafkas ile birlikte Genç Milli Takımların sorumluluğunu üstlenen ve genç isimleri takip eden Ustaömer, burada yakından tanıdığı bordo mavili takımın yeni transferleri Batuhan Kör, Taha Altıkardeş, Kerem Şen ve Enis Destan’ı Haber61’den Tuncay Lakot’a anlattı. Ustaömer ayrıca Trabzonspor’da dikkatleri üzerine çekmeye başlayan genç stoper Ahmetcan Kaplan’ı da değerlendirdi.

Şenol Ustaömer
Şenol Ustaömer

BİRİ BİLE OYNASA KÂR
5 futbolcuyu da Milli Takım’da yakından tanıyan Şenol Ustaömer “Bu transferlerden biri oynasa bile Trabzonspor kâra geçer. Diğerlerinden de zaman zaman faydalanılacaktır.” dedi.

BATUHAN KÖR: SÜRATLİ, ÇABUK VE GOLCÜ
İlk olarak Batuhan Kör’ü değerlendiren Ustaömer  “Forvetin her tarafında oynayabiliyor. Santrafor oynayabiliyor, sağ kanat, sol kanat ve forvet arkası oynayabiliyor. Birçok özelliği barındıran bir futbolcu. Bana göre çok doğru transfer. Hem süratli, hem çabuk aynı zamanda golcü kimliği de var. Bursaspor’da 2 senedir oynuyor, iyi şeyler de yaptı. Çok iyi bir oyuncu. Bu kadar genç oyuncuya para vermek zarar değil kârdır.” İfadelerini kullandı

BATUHAN KÖR: SÜRATLİ, ÇABUK VE GOLCÜ


KEREM ŞEN : AĞIR DEĞİL, ADAM EKSİLTİP GOLE GİDEBİLİR
Kerem Şen’in potansiyeli yüksek futbolculardan biri olduğunu belirten Ustaömer  “Çok iyi bir orta saha oyuncusu. Fiziksel olarak biraz düşük. Ama teknik kapasite olarak çok üst düzey bir futbolcu. Fiziksel olarak geliştiğinde çok iyi bir orta saha oyuncusu olabilir.  Hem gole doğru gidiyor, hem çabuk ve süratli, adam eksiltebilen de bir futbolcu. Geleceğe yönelik, kapasitesi olan oyuncu transferi için bir numaralı alabileceğin oyunculardan birisi. Durağan, ağır, topu alıp yanımdakine vereyim tipinde değil. Topu alıp dripling yapabilen, adam eksiltebilen gole gidebilen bir oyuncu Kerem.” dedi.

KEREM ŞEN : AĞIR DEĞİL, ADAM EKSİLTİP GOLE GİDEBİLİR

TAHA ALTIKARDEŞ: AYAKLARI, FUTBOL MANTIĞI ÇOK İYİ
Taha’nın farklı bir oyuncu olduğu ifade eden Ustaömer “Asıl ön libero olarak başladı. Stoper oynuyor. Teknik kapasitesi ve oyun görüşü çok yüksek bir oyuncu. Mesela savunmadan 60 metreye pas atabilen bir oyuncu. Ayakları, futbol mantığı çok iyi. Üst düzey futbolcu olma kapasitesi var. “ şeklinde konuştu.

TAHA ALTIKARDEŞ: AYAKLARI, FUTBOL MANTIĞI ÇOK İYİ

ENİS DESTAN: BASKILI OYUNDA FAYDALI OLUR
Altınordu’dan transfer edilen Enis Destan’ı da değerlendiren Ustaömer  “Enis genç bir oyuncu olarak alındı. Golcü özelliği var. İnşallah faydalı olur. Trabzonspor baskılı oynadığında golcülük özelliğinden faydalanılabilir. Kendisini geliştirirse iyi özellikleri var. Biraz daha kuvvetlenirse çok daha iyi işlere imza atar.” İfadelerini kullandı.

ENİS DESTAN: BASKILI OYUNDA FAYDALI OLUR

BU TRANSFERLER BÜYÜK AVANTAJ
Şenol Ustaömer, Trabzonspor’un transfer hamlelerinin çok yerinde olduğunu belirterek  “ Trabzonspor’a bu tür oyuncuların gelmesi çok büyük avantaj, çok iyi transferler yapıldı. Batuhan ve Kerem’in sezon sonuna kadar Bursaspor’da kalacak olması da çok doğru bir anlaşma. Taha potansiyeli olan bir futbolcu. Ama kısa sürede Abdullah hocanın onu kullanıp kullanmayacağı onun antrenmanda göstereceği performansa bağlı. “ dedi.

AHMETCAN ÇOK ÜST DÜZEY, BENDEN SONRA İLK
Trabzonspor’un Galatasaray’ı yendiği karşılaşmada sonradan oyuna girerek dikkatleri üzerine çeken Ahmetcan Kaplan’ı da değerlendiren Ustaömer  “ Sol ayaklı. Çok üst düzey oyuncu. Benden sonra ilk defa Trabzon’dan Arsin’den sol ayaklı futbolcu çıktı. Bu kadar klas bu kadar iyi bir sol ayak. Ahmetcan 15 yaşından beri bizim futbolcumuz. Çok büyük gelişim gösterdi. 2 sene önce milli takıma geldiğinde bu kadar iyi değildi. Sahada duruşu çok güçlü. Önceden fiziksel olarak düşüktü, çok güzel geliştirdi. Son maçta da oynadı çok da başarılı oynadı. Trabzonspor’un en büyük kazançlarından biri olarak görüyorum.” İfadelerini kullandı.

Trabzonspor'un genç transferlerini en yakından tanıyan isim anlattı!

TRABZONSPOR DOĞRU FELSEFEYE YÖNELDİ
Trabzonspor’un transfer felsefesinin doğru olduğunu kaydeden Ustaömer son olarak şunları söyledi;
Bu genç oyuncuların oynamasını çok istiyoruz. Onların gelişiminden yanayız. Trabzonspor doğru felsefeye doğru yöneldi. İlk baştan da doğru yaptı. Kısa dönemde şampiyonluk için tecrübeli futbolculara gitti şimdi de genç geleceğe yönelik transferler yapılıyor. Ben yıllardır genç milli takımlarda bütün yaş gruplarında çalıştım, şimdi sorumluyum.. Ben tüm takımların bu tarz transferler yapmasından yanayım. Şuanda A Milli takımın yaş ortalaması 23. Türkiye’de başarılı gençler yok diyenlere inat böyle şeylerin yapılmasını istiyorum. Verirsen şans oynuyorlar. Biz var olduklarını biliyoruz. Bugün bir çok yerde oynayabiliyorlar. Eskiden biz gençken oynatıyorduk, şimdi Avrupa genç oyuncu oynatıyor. Şans verildiğinde istikbali olan birçok futbolcu var altyapılarda.

Kaynak Göstermeden Kullanılamaz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor