Trabzonspor'un, Felipe Augusto satışı tarihe geçti

Trabzonspor'da gösterdiği başarılı performansın ardından Avrupa'nın dikkatini çeken Felipe Augusto, Zenit'e transfer oldu. Bordo-mavililer, genç golcünün satışından önemli bir bonservis geliri elde etti.
Trabzonspor'un, Felipe Augusto satışı tarihe geçti

Trabzonspor'un geçtiğimiz sezon Belçika temsilcisi Cercle Brugge'dan 5 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Felipe Augusto, bordo-mavili formayla sergilediği performansın karşılığını kısa sürede aldı.

İlk sezonunda ortaya koyduğu etkili oyunla Avrupa kulüplerinin radarına giren genç Brezilyalı futbolcu, Türkiye'ye hızlı uyum sağlayarak Trabzonspor'un hücum hattının en önemli isimlerinden biri oldu.

Bordo-mavili formayla 40 resmi maçta görev yapan Felipe Augusto, kaydettiği 15 golle takımına önemli katkı sağladı ve başarılı sezonunu dikkat çeken istatistiklerle tamamladı.

Sezonun tamamlanmasının ardından transfer döneminin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Augusto, Rusya'nın Zenit kulübüne toplam 20 milyon Euro bedelle transfer oldu. Bu satışla Trabzonspor, kasasına önemli bir bonservis geliri koydu.

Rekor transferler arasına girdi

Trabzonspor'un Zenit ile 15 milyon Euro bonservis ve 5 milyon Euro bonus karşılığında anlaşmaya vardığı transfer, Uğurcan Çakır ve Yusuf Yazıcı'nın ardından kulüp tarihinin en yüksek bedelli üçüncü oyuncu satışı olarak kayıtlara geçti.

Felipe Augusto'nun transferi ayrıca, Cenk Tosun, Tammy Abraham, Vedat Muriqi, Romulo ve Musa Sow'un ardından Süper Lig tarihinin en yüksek bonservis bedeliyle gerçekleşen altıncı santrfor satışı oldu.

trabzonsporun-felipe-augusto-satisi-tarihe-gecti

Augusto'dan ilk açıklama

Transferinin resmiyet kazanmasının ardından konuşan Felipe Augusto, bu imzanın kariyeri adına önemine değindi. Yeni kulübünde başarılı olmak istediğini belirten genç oyuncu, Avrupa futbolunu yakından tanıdığını ifade etti.

Transferi hakkında değerlendirmelerde bulunan Felipe Augusto: "Kariyerimde büyük bir adım attığımı düşünüyorum. Belçika ve Türkiye'de oynadım. Dolayısıyla Avrupa futbolunun nasıl bir şey olduğunu biliyorum. Bu benim için büyük bir meydan okuma." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum