Trabzonspor'un eski yöneticisi açıkladı! "Taraftardan 3-4 sene izin istemek gerek..."

Trabzonspor’un eski genel sekreteri Ömer Sağıroğlu, Haber61'e özel açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'un efsane ismi; eski futbolcusu, teknik direktörü ve başkanı Özkan Sümer, vefatının 3. yıl dönümünde mezarının başında anıldı.

Sümer'i mezarı başında anan isimler arasında Trabzonspor'un eski genel sekreteri Ömer Sağıroğlu da vardı.

Ömer Sağıroğlu, Özkan Sümer'in Trabzonspor ve Türk futbolundaki yerine dair değerlendirmelerde bulunurken, bordo mavili takıma dair de açıklamalarda bulundu.

Ömer Sağıroğlu'nun Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot'a yaptığı açıklamalar şu şekilde;

"ÖZKAN SÜMER'DEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK"

Özkan Sümer ile 1974’de Trabzonspor’un alt yapısına girdiğimde tanıştık. 7 sene hocalığımı yaptı. 2000 senesine kadar abi kardeş olarak devam ettik. 2000 senesinde Özkan Sümer ile birlikte aynı yönetimde görev almanın mutluluğunu, onurunu yaşadım. O sene içerisinde tabi çok şeyler oldu. Çok şey öğrendik. Özkan Sümer gelişmeye açık, her seferinde bir öncekinden daha farklıydı.

"EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYORUZ"

2018’de genel koordinatör olarak bizimle çalıştı. Onu direkt yaşayan biriyim. O sadece futbol adamı değildi, o bir bilgeydi. Sosyal olarak Türkiye’nin önde gelen insanlarından. Ne mutlu ki Trabzonlu. Acısını hala yaşıyor ve eksikliğini hissediyoruz. Şu dönemde Trabzonspor’un Özkan Sümer’e hala ihtiyacı var. Onun yeri dolmaz. Allah rahmet eylesin. Türk futbol aleminin başı sağ olsun.

mer-sagiroglundan-haber61e-aciklamalar.webp

"YAYIN İHALESİ OLACAK, TÜRK FUTBOLU DEĞER KAYBEDİYOR"

Türk futbolunu parayı verenler yönetiyor desem daha kısa yoldan söylemiş olurum. Türk futboluna yakışmayan şeyler. Bu zamana kadar görülmemiş işler. Tokat atmak, sahadan çekilmek. Şöyle düşünüyorum; yakın tarihte bir yayın ihalesi söz konusu olacak. Bence Türk futbolu marka değerini kaybediyor. Dolayısıyla marka değerinin rakamını verecek olan kişilerin işine gelecek diye düşünüyorum. Burada tüm kulüp başkanlarının sağduyulu olmalı. Madem oradan ciddi bir para geliyorsa, bu paraya uygun olarak kulüpleri yönetip marka değerini yükseltmeye uğraşması lazım.

Tüm dünya Türk futbolunu konuşuyor. Bunlar dolmuşluğun patlaması. Bir aksiyon yapılacaksa bunun sonucunda futbolun nereye geleceğini düşünüp yapılması lazım. Kolay şampiyonluklar olmadı. Zor şekilde şampiyonluğu yaşadık. Camiamızı birleştirdik, doğru işleri yapmaya gayret gösterdik. O dönemlerde bizde haykırdık, ettik. Hepsinin dolmuşluğu var. Yakın gelecekte ihale söz konusu. Eski rakamlara ulaşmak mümkün mü? Sağduyulu davranmak gerek.

"RADİKAL İŞLEM OLMADIĞI SÜRECE..."

Bir kurulu düzen var. MHK’nın başkanı değişse de kurulu düzen değişmiyor. Ahmet Ağaoğlu’nun bir sözü var; “Arabanın motoru bozuksa, lastiğini değişmekle bu iş olmuyor.” Çarkı baştan sona yenilemek gerekiyor. Radikal işlem olmadığı sürece Türk futbolunun iyiye gitmesi mümkün değil. Hakemler tartışılacak, federasyon başkanı tartışılacak. Kulüpler ister istemez zarar görüyor. Zarar gördükten sonra ver yansın yapıyor. Bu da Türk futbolunun marka değerini düşüyor. Tamamen yenilemek gerekiyor. İş federasyonda.

mer-sagiroglundan-haber61e-aciklamalar-1.webp

"ŞAMPİYON OLDUKTAN SONRA..."

Trabzonspor’u şu an da iyi görmüyorum. Camia hala şampiyonluk bekliyor. Yeniden yapılanması lazım. Biz geldiğimizde 5 Trabzonlu futbolcuyu sahaya attık ve onlarla başarı sağladık. Şampiyon olduktan sonra, o şampiyonluk sonrası ne yapacağımızı bilememe sıkıntısından dolayı rakamlar arttı. Talepler çoğaldı. Sanki Şampiyonlar Ligi’ne gideceğimiz garantiymiş gibi fevri harcamalar olunca meblağ yükseldi. Bunu Ertuğrul Başkan zaten söylüyor. Şunu da demesi lazım ki; Evet Trabzonspor’u şampiyon yaptıktan sonraki hamlelerimizde yanlışlık yapıldı, bundan sonra tekrar camiayı doğru düşünce altında birleştirmek için söylemler yapılmalı.

"TRANSFER YAPARAK BU İŞLER OLMAYACAK"

Yeniden yapılanma adına üretmenin olduğunu anlatmak lazım. Şu anda alt yapıdan gelecek olan bir tane oyuncumuz yok ve genç oyuncuları tekrar yollamaya çalışıyoruz. İnsanlara yine şunu söyleyeceğiz; “Arkadaşlar 3-4 sene daha bekleyin, doğru yapılanmanın sonucunda geçmişte yaşadık, yine şampiyonluk geldi. Transfer yaparak bu işlerin olmayacağını yakın tarihte yaşattık zaten. Hem ekonomik olarak hem de yapı olarak düzeleceğiz” Yusuflar, Abdülkadirler, Hüseyinler bunlar tesadüfen gelmedi. Zorluktan geldiler. Zorluktan sonra şampiyon oldu takım. 3-4 sene daha yapılanma için taraftardan izin istemek lazım. Aynı yola girilmeli, doğru söylenmeli ki insanlar zaten destek veriyor diye düşünüyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler