Trabzonspor’un eski yıldızından flaş itiraf “Ailem tehdit etti”

Trabzonspor’un eski yıldızı Obi Mikel’den tehdit itirafı geldi.

Trabzonspor’un eski yıldızından flaş itiraf “Ailem tehdit etti”

Bir dönem Trabzonspor forması da giymiş ve 2022'de futbol kariyerini sonlandırmış olan Nijeryalı eski futbolcu John Obi Mikel, Afrikalı futbolcuların kazandıkları parayı ailelerine gönderme konusunda açıklamalarda bulundu.

Mikel, futbol gelirinin büyük bir kısmını kendi ihtiyaçlarına harcamak yerine ailesine aktardığını belirterek, "Afrika'dan geliyorsanız ve para kazanıyorsanız, bu sadece size ait bir şey değildir.

Akrabalarınız, kuzenleriniz gibi birçok insan vardır. Kız kardeşleriniz biriyle evlenir, çünkü o sadece John Obi Mikel'in ailesiyle evlenmek ister. Bu, hayatının düzene girdiği anlamına gelir. Parayı ona gönderirsiniz, o da ne yapacaksa onu yapar." dedi.

Mikel, sözlerine devam ederek, "Kazandığınız para sizin gerçekte değil. Maaş alırsınız ve 'Bunu birine ayıracağım, şunu birine ayıracağım, bunu da aileme göndereceğim' dersiniz. Farkında olmadan, onlardan daha azını elde edersiniz. Afrika kültüründe bunu yapmanız beklenir ve onlara karşı bir borcunuz olduğunu düşünürsünüz." şeklinde konuştu.

Nijeryalı futbolcu, bu durumu yaşayan herkesin bu gerçeği fark ettiğini ifade ederek, genç oyuncuları uyararak, "Gençlere bu hikayeyi anlatmak önemli. Şu anda sahneye çıkan birçok genç Afrikalı oyuncuya, benzer durumlarla karşılaşacakları için bu konuda bilinçli olmaları gerekiyor." yorumunu yaptı.

Mikel, bir dönem "Yeter, kimseye aldırmıyorum" diyerek sadece kendi hayatını yaşamaya karar verdiğini ancak ailesinden şantajlarla karşılaştığını belirterek, "Eğer paramızı ödemezseniz basına açıklarız" tehdidiyle karşılaştığını söyledi. "Siz bir ailesiniz" düşüncesiyle duygusal bir bağ kurduğunu belirten Mikel, ailesine olan fedakarlıklarının karşılığında şantajlarla karşılaşmanın zorluğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler