Geçmişte Trabzonspor forması giyen Nijeryalı John Obi Mikel, Mısırlı süperstar Mohamed Salah’ın Trabzonspor’a transferiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Salah’ın bordo-mavili kulübü tercih etmesinin farklı nedenleri olabileceğini belirten Mikel, Trabzonspor’un güçlü bir futbol kültürüne sahip olduğunu ifade etti.
“İNSANLAR FUTBOLLA YAŞIYOR VE NEFES ALIYOR"
Mohamed Salah’ın tercihini Trabzonspor’dan yana kullanmasına değinen Mikel, transferin sportif veya finansal nedenlere dayanabileceğini belirtti. Nijeryalı eski futbolcu, Trabzonspor’un Suudi Arabistan kulüplerinden farklı bir tercih olduğuna vurgu yaptı.
Mikel açıklamasında, “Belli ki Salah’ın oraya gitmek için sebepleri vardı. Sebebi futbol mu ya da finansal mı? Ama finansal konuşacak olursak Suudi Arabistan’a gitmesi gerekirdi. Ama Trabzonspor gerçekten çok iyi bir kulüp. İnsanlar futbolla yaşıyor ve nefes alıyor. Tam bir futbol şehri.” dedi.

SALAH'I KARŞILAYAN TARAFTARA DİKKAT ÇEKTİ
Trabzonspor taraftarlarının transfer döneminde gösterdiği ilgiye de değinen Mikel, Salah’ın karşılanması sırasında ortaya çıkan atmosferin kendisini şaşırttığını söyledi.
Trabzonspor’da transferlerin taraftarlar tarafından ilgiyle karşılandığını belirten Mikel, Mohamed Salah’ın gelişinde ise atmosferin farklı bir boyuta ulaştığını ifade etti.
Mikel sözlerini şöyle sürdürdü:
“Trabzonspor şöyle bir yer; yapar ya da yapamaz ama Trabzonspor her transferde tanıtım yapıyor ve taraftarlar havalimanına gidiyor. Kim olduğu önemli değil. Ama bu kez farklıydı. Binlerce taraftar oradaydı, Mohamed Salah’ı karşılamak için. Kesinlikle çılgıncaydı. Sanırım stadyumun tamamı doluydu. Duyuru sırasında sahaya çıktığında gerçekten inanılmazdı. Aynı zamanda kulübün sosyal medya hesapları zirveye yükseldi.”