Trabzonspor'un eski yıldızı 38 yaşında lige damgasını vurdu

Trabzonspor'un eski yıldızı Umut Bulut, Spor Toto 1. Lig'deki performansı ile göz kamaştırıyor.

Trabzonspor'un eski yıldızı 38 yaşında lige damgasını vurdu

Spor Toto 1. Lig'de Umut Bulut fırtınası esiyor. 38 yaşındaki golcü performansıyla göz kamaştırıyor. Eyüpspor'un Tuzlaspor'u 2-0 yendiği karşılaşmayı da boş geçmeyen yıldız forvet şimdiden müthiş bir istatistiğe ulaştı. İşte detaylar...

Kariyerinde Galatasaray ve Trabzonspor gibi devlerde forma giyen Umut Bulut, en verimli sezonlarından birini geçiriyor. Kurt forvet, 38 yaşında olmasına rağmen gollerini sıralamaya devam ediyor.

EYÜPSPOR TAM GAZ 

Bu sezon Süper Lig'i hedefleyen Spor Toto 1. Lig temsilcisi Eyüpspor yoluna emin adımlarla devam ediyor. Eflatun-sarılı ekip, ligin 17. haftasında Tuzlaspor'u konuk etti.

UMUT BULUT YİNE SAHNEDE 

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz geçildi. 51. dakikada ceza sahası içi sol tarafında topla buluşan Taşkın İlter’in yerden içeri çevirdiği topa kale önünde Umut Bulut vurdu, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

PA DIBBA GALİBİYETİ PERÇİNLEDİ 

56. dakikada sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Dibba farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve zorlu mücadeleden ev sahibi ekip 2-0 galip ayrıldı.

15 GOLE DİREKT KATKI YAPTI 

Bu sonuçla Eyüpspor 30 puanla 4., Tuzlaspor ise 22 puanla 10. sırada yer aldı. Umut Bulut bu sezon 15 gole direkt katkı yaptı.

9 GOL, 3 ASİST 

Profesyonelliğiyle genç oyunculara örnek teşkil eden kurt golcü, takımını adeta sırtladı. 9 kez ağları ağları sallayan Umut Bulut, 3 de asiste imza attı.

A MİLLİ TAKIM'DA 10 GOLÜ VAR

Trabzonspor formasıyla yıldızı parlayan Umut Bulut, Galatasaray'da forma giydiği dönemde Şampiyonlar Ligi'nde 4 kez ağları havalandırmayı başardı. 39 kez A Milli Takım formasını sırtına geçiren deneyimli forvet 10 gole imzasını koydu.

NDLOVU VE İBRAHİM YILMAZ İLE ZİRVEYİ PAYLAŞIYOR

Yıldız futbolcu, Spor Toto 1. Lig'de krallık yarışında zirveyi Dino Ndlovu (Kocaelispor) ve İbrahim Yılmaz'la (İstanbulspor) paylaşıyor.

SÜPER LİG TARİHİNİN EN ÇOK FORMA GİYEN OYUNCUSU 

Tecrübeli golcü, geçen yıl Fenerbahçe'nin efsane kaptanı Oğuz Çetin'in 503 maçla 'Süper Lig tarihinin en çok forma giyen oyuncusu' rekorunu kırmıştı. Umut Bulut Süper Lig kariyerinde 515 maçta 163 kez ağları salladı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor