Trabzonspor’un dev projesinde iptal tehlikesi! Yönetim çözümü böyle buldu

Trabzonspor, Olağan genel Kurulu’nu Pazar günü gerçekleştirdi.

Trabzonspor’un dev projesinde iptal tehlikesi! Yönetim çözümü böyle buldu

Genel Kurul’da bordo mavililer için kritik önemde olan kararlar alındı.

Trabzonspor’un yıllardır tamamlanmayı bekleyen projesi HES ile alakalı iptal tehlikesi genel kurula damga vurdu.

Trabzonspor yönetimi HES projesini kurtarmak için hisse devri veya ortaklık için genel kuruldan yetki istedi.

Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyelerinin imzası ile genel kurula verilen önergede şu ifadeler kullanıldı:

“Trabzonspor’un bağlı şirketlerinden Trabzonspor Bordo Mavi Enerji uhdesinde bulunan Uzungöl 1. Regülatör ve HES projesi uzun dönemlerden beri atıl durumda ve iptal edilme tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır.

Artan inşaat maliyetleri göz önünde alındığında ki bu maliyet bugün itibariyle 800 Milyon TL seviyesindedir. Kulübümüzün bu projeyi tek başına yapma şansı bulunmamaktadır.

Uzungöl regülatör ve HES projesi peşin olarak belirli bir lisans bedeli alınması ve proje devam ettiği sürece ve kardan belirli bir oranda kar alınması karşılığında işi üstlenecek ve yapabilecek bir firma ile hisse devri yapılarak ortaklık yapılarak hayata geçirilmesi planlanmaktadır.

Yine bağlı bulunan şirketlerimizden Trabzonspor Ticari Ürünler Ticari AŞ uhdesinde bulunan Çukurçayır’daki arsalar üzerinde akaryakıt istasyonu veya başka bir proje gerçekleştirmek ve kulübün ekonomik menfaatleri doğrultusunda satış kiralama gibi bir takım işlemler planlanmaktadır.

Hisse devri, otaklık kurabilmesi ve ortak olunabilmesi, satış ve kiralama yapılabilmesi ve bu konuda gerekli tüm yasal işlemlerin yapılabilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesini arz ederiz.”

Trabzonspor yönetimi bu önerge ile HES projesinde hisse devri ve ortaklık kurulabilmesi için yetki istedi.

Ayrıca Çukurçayır mahallesinde bulunan arsalar içinde satış veya işletilmesi yetkisi de istendiği görüldü.

Yapılan oylama sonucunda Trabzonspor yönetimine istenilen yetkiler genel kurul tarafından verildi.

Böylelikle Trabzonspor’un büyük projelerinden biri olan HES projesinin iptal tehlikesinden uzaklaşması yönünde ilk adım atılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor