Trabzonspor'un borcu nasıl yükseldi? Başkan açıkladı

Başkan Muharrem Usta basın mensuplarına açıklama yaptı

Trabzonspor'un borcu nasıl yükseldi? Başkan açıkladı
Haber61 Spor Servisi

Hazırlık maçı için Katar'da bulunan Trabzonspor kafilesinde takımı yalnız bırakmayan Başkan Muharrem Usta, borçlanma konusunda açıklama yaptı.

Borcun 800 Milyon TL gibi rakamlara yükselmesiyle ilgili konuşan Usta, borcun büyümesinde en büyük nedenin faizler olduğunu dile getirdi.

Usta şöyle konuştu;

Seçildiniz 3 yıl geçti. Herşeyi denk yaptınız, bütçeyi, geliri gideri dengelediniz. Mümkün değil ama hani sponsorlarla başardınız. Borcun üzerine 3 yılda faizlerle 3 tane 120 Milyon TL fark geliyor. Yani biz seçileli 2 yıl oldu ve sadece buradan 240 Milyon TL yük geldi Trabzonspor'a. Böylelikle borç 600’lerden 800'lere varıyor. Burada yapılması gereken önemli projelerle bunları aşağıya çekmek. Ancak projelerde de Trabzonspor’un eli kolu çok rahat değil. Çünkü seçildiğimizde de iki projeden bahsediyorduk. Biri Mehmet Ali Yılmaz tesislerini kamulaştırabilirmiyiz düşüncesiydi. Ancak olmuyor. Haliyle o avantajımız çok azaldı. Diğeri Kartal’dı. Orası bizim değil, kiralık. Ancak Milli Emlak’tan satın alarak bir tesis yapılabilir mi düşüncesiydi. Ancak orada satın alma fiyatı çok yüksek. Ama bunlar olmasına rağmen Trabzonspor’a kazanç elde edebilecek bir projeyi yürütüyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor