Trabzonspor'un Avrupa'daki rakibi Basel! Rakibimizi tanıyalım

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi play-off turunda İsviçre ekibi FC Basel ile eşleşti.

Trabzonspor'un Avrupa'daki rakibi Basel! Rakibimizi tanıyalım

İsviçre ekibi 10 takımın bulunduğu İsviçre Ligi’nde 14 maçta 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet almış durumda. Oynadıkları karşılaşmalarda 19 gol atan ve kalesinde 16 gol gören Basel, 18 puan ile liginde 7. Sırada yer alıyor.

Liginde son olarak FC Sion ile karşılaşan FC Basel, kendi evinden 0-0’lık skor ile ayrıldı.

Kadro değeri 38.85 milyon Euro olan FC Basel’in yaş ortalamasının 23.1 olması dikkat çeken özelliklerden biri.

FC Basel ile UEFA Avrupa Ligi’nde daha önce iki kez karşılaşan Trabzonspor, 2-2’lik beraberlik ve 2-0’lık mağlubiyet ile İsviçre ekibi karşısında henüz galibiyet alabilmiş değil.

Trabzonspor’un piyasa değeri en yüksek oyuncusu 15 milyon Euro ile Yusuf Yazıcı olurken Basel’de ise 4 milyon Euro ile Dan Ndoye olarak göze çarpıyor.

İsviçre ekibi FC Basel, maçlarını St. Jakob-Park stadyumunda oynuyor. Stadyumun 38.512 kişiyi ağırlayabiliyor.

UEFA Konferans Ligi’ne elemelerden katılan FC Basel, 6 karşılaşmada 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak H grubunu 11 puan ile 2. sırada bitirdi.

Haber61 - Spor Servisi -

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler