Trabzonsporlu Hukuçular'dan tepki

Trabzonspor'da İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkan seçildiği kongrede görev süresine yönelik yapılan değişiklik uzun bir süredir mahkemedeydi. Hacıosmanoğlu'nun adeta kaderini etkileyecek olan karar netleşti. Yargıtay, Trabzonspor'un itirazını reddetti ve hu

Trabzonsporlu Hukuçular'dan tepki
Trabzonspor'da İbrahim Hacıosmanoğlu'nun başkan seçildiği kongrede görev süresine yönelik yapılan değişiklik uzun bir süredir mahkemedeydi. Hacıosmanoğlu'nun adeta kaderini etkileyecek olan karar netleşti. Yargıtay, Trabzonspor'un itirazını reddetti ve hukuki süreç sona erdi. Şimdi gözler Trabzonspor'da neler yaşanacak sorusuna çevrildi.
 
Trabzonspor Hukuk Kurulu eski üyelerinden Avukat Hakan Orhan Trabzonspor Yönetimin Kongre kararı almasını değenledirken "Yargıtay kararınının Trabzonspor'a tebliğ edilmesinden sonra Yönetimin konre kararı almasının bir hükmü olmayacağını açıkladı
 
İŞTE Avukat Hakan Orhan'un kongre kararı alınması ile ilgili yorumu
 
Hacıosmanoğlu Yönetimin görev süresi ile ilgili Yargıtay Kararı sonrasında gelinen durumun birebir yaşanan bir örneğine pek rastlamadık. Türk Medeni Kanunu, Dernekler Kanunu ve Trabzonspor Kulübü Derneği’nin tüzüğünde bu durumla birebir örtüşen, ne yapılması gerektiğini gösteren, açıklayıcı bir madde olmadığı için başka hukukçular konuya farklı yorumlar da getirebilirler.
 
Bana göre, 6 aylık süre için seçildiği Yargıtay kararı ile kesinleşen İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin görev süresi, Yargıtay kararının kulübe tebliği anında sona erer.
 
Trabzonspor'un mevcut Yönetim Kurulunun görev süresi yenisi seçilinceye kadar uzamaz. Yönetim Kurulu, tebliğ anından itibaren hiç bir işlem yapamaz, kongre kararı alamaz. Yönetim Kurulunun görev süresi sona ermiş olduğu için Trabzonspor Kulübü Derneği organsız kalmış olur. Trabzonspor Kulübü Derneği’nin genel kurulunun kayyım tayini suretiyle yapılması gerekir. Trabzonspor Kulübünün herhangi bir üyesi hatta Denetleme Kurulu kayyım tayini için Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurabilir. Trabzonspor Kulübü Derneğine, Türk Medeni Kanunu'nun 427. maddesinin 4. fıkrası gereğince  İDARE KAYYUMU atanması gerekir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor