Trabzonspor'dan TFF’ye tepki!

Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen, TFF’nin açıkladığı yeni yabancı kuralı hakkında tepkisini sosyal medya hesabından paylaştı.

Trabzonspor'dan TFF’ye tepki!

Haber61 - Haber Servisi - Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig ve 1.Lig’de yabancı futbolcu sayısında ve kadro yapılanması kurallarında değişikliğe gitmişti.

Trabzonspor Divan başkanı Ali Sürmen, TFF’nin aldığı krarlara tepkisini sosyal medya hesabından paylaştı.

Sürmen, paylaştığı mesajda “TFF’nin açıkladığı yeni yabancı futbolcu kuralında;

14 futbolcunun Türkiye A Milli takımında oynama uygunluğuna sahip olması Anadolu kulüplerini aşırı harcamaya yönlendirecek.

Kadroyu oluşturacak 35 futbolcunun 21’inin yabancı olabilmesi ise Türkiye’yi yabancı futbolcu çöplüğüne döndürecek olması nedeniyle, TFF’nin yeni yabancı futbolcu kararı bana göre tam bir hayal kırıklığı olmuştur.

Ayrıca Spor Yasası askıya mı alındı da biz duymadık.

TFF’nin açıkladığı harcama limitleri, Spor Yasası’nın açıkladığı harcama limitlerinin çok üzerinde.

Yasaya rağmen bu kararlar nasıl alınabiliyor? Kulüpler daha çok borçlanarak değil daha planlı ve yetiştirmeye yönelik programlarla başarıyı yakalamayı hedeflemelidir.

TFF’de harcamayı özendirici değil, ülke futbolunun geleceğine uygun kararlar alınmalıdır.” İfadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor