Trabzonspor’dan rest: “Asıl çirkinlik gizli temaslar ve kirli transfer oyunları!”
Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Trendyol Süper Lig’in 28. haftasında oynanan ve bordo-mavililerin 2-1 kazandığı Galatasaray maçının ardından Metin Öztürk’ün açıklamalarını eleştirdi.
“Gerçekleri çarpıtan açıklamalar”
Kafkas, yaptığı yazılı açıklamada, “Maçtan sonra Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk'ün hadsiz ve gerçekleri çarpıtan açıklamaları yaşananların üstünü örtme çabasından başka bir şey değildir.” ifadelerini kullandı.
“Misafirperverlik bizim kültürümüz”
Trabzonspor’un misafirperverliğine vurgu yapan Kafkas, Trabzon’a gelen herkese kulübün vakarına yakışır şekilde davranıldığını belirtti. Kafkas, bunun kulübün kültürü olduğunu ifade etti.
“Çirkinlik” tartışmasına yanıt
Kafkas açıklamasında, “Ancak hiç kimse kendi kirli hesaplarının doğurduğu sonuçları, Trabzonspor'a 'çirkinlik' yaftası yapıştırarak gizleyemez. Metin Öztürk'ün 'çirkinlik' diye tarif etmeye çalıştığı tablo, bizzat temsil ettiği anlayışın ürünüdür. Çünkü asıl çirkinlik, sözleşmesi devam eden oyuncularla kulübünü devre dışı bırakarak gizli görüşmeler yapmaktır.” değerlendirmesinde bulundu.
“Asıl çirkinlik…” ifadeleri dikkat çekti
Kafkas, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Asıl çirkinlik milli takım kampında, gözlerden uzak temaslarla futbolcumuzun aklını çelmeye kalkmaktır. Asıl çirkinlik yöneticilerin ofislerinde oyuncu çağırıp gizli planlarla iş bitirmeye çalışmaktır. Asıl çirkinlik etik değerleri ayaklar altına alıp sonra dönüp 'mağdur edebiyatı' yapmaktır. Asıl çirkinlik bizim anlaşma sağladığımız 18 yaşındaki bir oyuncuya sonradan daha yüksek para teklif edip transferi o şekilde bozmaktır. Asıl çirkinlik bununla da yetinmeyip bu akşam çıkıp utanmadan, sıkılmadan, pişkin pişkin 'parasını verip aldık' diyebilecek kadar aciz bir duruma düşmektir.”
“Tavrımız nettir”
Hiçbir kulübü düşman olarak görmediklerini vurgulayan Kafkas, “Fakat Trabzonspor'un hukukuna, emeğine ve onuruna yönelik bir müdahale varsa orada tavrımız da duruşumuz da nettir.” ifadelerini kullandı.
“Muhasebeyi önce kendi vicdanında yapmalı”
“İhaneti 'transfer politikası', kurnazlığı 'yöneticilik', organize temasları da 'doğal süreç' gibi göstermeye çalışanlara karşı susacak, el uzatacak, yan yana gelecek değiliz. Metin Öztürk kamuoyu önünde hamasi cümleler kurmadan önce bu noktaya nasıl gelindiğinin muhasebesini önce kendi vicdanında yapmalıdır. Bugün konuşulan mesele kimsenin kimseyi nasıl karşıladığı değil, kimin neyi, ne kadar hak ettiği meselesidir.”
Trabzonspor sahada konuştu: Galatasaray cephesinden bahaneler peş peşe
Kaynak:

