Trabzonspor'dan gitti rekor üstüne rekor kırdı

Pawel Brozek göz dolduruyor... Futbol kariyerine başladığı Wisla Krakow kulübünde oyunculuk yaşantısını sürdüren Pawel Brozek, Polonya 1. Lig (Ekstraklasa) tarihinin tüm zamanlardaki en golcü 11 futbolcusu arasına girmeyi başardı. Ligde bu sezon 10 maçta

Trabzonspor'dan gitti rekor üstüne rekor kırdı

Pawel Brozek göz dolduruyor...

Futbol kariyerine başladığı Wisla Krakow kulübünde oyunculuk yaşantısını sürdüren Pawel Brozek, Polonya 1. Lig (Ekstraklasa) tarihinin tüm zamanlardaki en golcü 11 futbolcusu arasına girmeyi başardı.

Ligde bu sezon 10 maçta görev alıp; toplamda 4 gol kaydeden Polonyalı forvet, 274 maçta 122 golüne ulaşarak aktif futbolcular içerisinde tarihe geçti.  Pawel Brozek aynı zamanda Wisla Krakow’un lig tarihindeki en golcü ikinci futbolcusu olarak dikkat çekiyor. 254 mücadelede 117 gol kaydeden Pawel Brozek’in zirveyi ele geçirebilmesi için 304 karşılaşmada 152 gol kaydeden Kazimierz Kmiecik’i geride bırakması gerekiyor. Pawel Brozek aynı zamanda kulüp tarihinin en başarılı futbolcusu durumunda. 32 yaşındaki futbolcu Wisla Krakow’da 7 lig, 2 kupa 1’de Lig Kupası şampiyonluğu yaşadı. 110 yıllık kulüp tarihinde başka hiçbir oyuncu bu kadar çok kupa kaldıramadı.Pawel Brozek, tüm kulvarlarda Wisla Krakow adına 147 gol kaydederken önünde 150 gollü Zurawski, 156 gollü Frankowski ve 180 gollü Kmiecik bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor