Trabzonspor’un Ukraynalı futbolcusu Oleksandr Zubkov, bu sezon beklentilerin uzağında bir performans sergiliyor.
Geçen sezon devre arasında Shakhtar Donetsk’ten 6 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen Zubkov, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda attığı kritik gollerle takımına önemli katkı sağlamıştı.
15 lig maçında 6 gol atan ve takımına 10 puan kazandıran oyuncu, kupada da çeyrek finalde Sipay Bodrum FK’ya, yarı finalde ise Göztepe’ye karşı attığı gollerle Trabzonspor’u finale taşımıştı.
Bu sezon ise tablo farklı. Ligin ilk 6 haftasında tüm maçlarda forma giymesine rağmen 90 dakikayı hiç tamamlayamayan Zubkov, toplamda 406 dakika sahada kaldı.
Sadece üst solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle Kasımpaşa maçına yedek başlayan oyuncu, diğer karşılaşmalarda da teknik direktör Fatih Tekke tarafından oyundan alınan ilk isimlerden oldu.
Kaynak: