Trabzonspor’un sezon başında kadrosuna kattığı yeni transferler yüzleri güldürüyor. Bordo-mavililerin, yaz transfer döneminde bünyesine kattığı Onana, Onuachu, Bouchouari, Oulai, Augusto, Pina, Olaigbe ve Muçi, teknik direktör Fatih Tekke’nin yararlandığı isimler oldu.
Trendyol Süper Lig’in 10’ncu haftasında sahasında İkas Eyüpspor’u 2-0 mağlup eden Trabzonspor’da, bu sezon başında transfer edilen 8 isimden 6’ı ilk on birde sahaya çıktı. Bouchouari ve Olaigbe ise oyuna sonradan dahil olurken, yeni transferlerin tamamı süre aldı.
Bu transfer döneminde hem ekonomik dengeleri gözeten hem de genç ve potansiyeli yüksek oyunculara yönelen Trabzonspor, taraftar nezdinde de olumlu bir izlenim oluşturdu. Kadroya katılan isimlerin yaş ortalaması 23 olarak dikkat çekerken, yeni transferlerin bonservis bedelleri ise 29 Milyon Euro oldu.

Süre almayan kalmadı
Süper Lig’in 10’ncu haftası geride kalırken, bordo-mavili takıma sezon başında gelen oyunculardan süre almayan isim kalmadı. Sezon başına takıma katılan Onuachu 854 dakika ile en çok süre alan isim oldu. Pina 746, Augusto 619, Kazeem Olaigbe 616, Onana 540, 4 maç ceza nedeniyle sezon başında forma giyemeyen Oulai 327, Muçi 219 ve sakatlığı nedeniyle forma giyene Bouchouari ise 46 dakika süre aldı.
En dikkat çekici forvet hattı
Trabzonspor’un sezon başında kadrosuna bu kez bonservisiyle birlikte kattığı Paul Onuachu ise en dikkat çeken performansı ortaya koydu. 10 maçta forma giyen oyuncu 7 gol atarak takımın en skorer oyuncusu olurken gol krallığı yarışında ilk sırada yer alarak bu alanda da zirvede bulunuyor. Onuachu’yu takip eden partneri Augusto oldu. 5 gol imza atan oyuncu Nijeryalı forvetle birlikte 12 gole imza atarak bordo-mavililerin hücum hattına büyük zenginlik kattılar.
Orta sahaya dinamik isimler
Trabzonspor, sezon başı transfer politikasında orta sahaya tecrübeli isimlerin yanında Olulai ve Bouchouari gibi genç dinamik isimleri katarak takımın temposunu yükselten teknik direktör Fatih Tekke, hücum hattına Olaigbe takviyeleriyle takımın hücum çeşitliliğini artırdı.
Fatih Tekke’nin “topa sahip olma ve hızlı geçiş” oyununa uygun isimlerle şekillenen yeni orta saha hattı, Trabzonspor’un hem savunmadan çıkışlarını hem de hücumda daha fazla formasyon oluşturmasına katkı sağladı. Ernest Muçi’nin performansını yukarıya çıkarması genç teknik adamın hem orta saha da hemde hücumda gücünü arttıracak.
Savunma da tecrübe ve genç karışımı
Uğurcan Çakır’un ayrılığı sonrası kaleyi Andre Onana’ya teslim eden Trabzonspor, Kamerunlu eldiven ortaya koyduğu performansla bordo-mavililerin eski kaptanını aratmadı. Takımı sahiplenmesinin yanında kalede güven verdi.
Onana ve Pina takviyesiyle savunma hattını güçlendiren bordo-mavililer, Onana, Savic, Batagov , Mustafa Eskihellaç ve Pina ile birlikte tecrübeli ve genç oyuncuları harmanlayarak savunma hattında istikrar yakaladı.