Trabzonspor’da yenilmezlik serisi sona erdi

Avrupa Ligi Play-Off turu ikinci turunda 2-0 kaybeden Trabzonspor ilk karşılaşmada aldığı 3-1 lik skorun avantajıyla gruplara kaldı.

Trabzonspor’da yenilmezlik serisi sona erdi

Haber61 - Spor Servisi

UEFA Avrupa Ligi’nde AEK’e 2-0 yenilen Trabzonspor’da yenilmezlik serisi sona erdi.

Bordo mavililer, AEK maçından önce oynadığı son 20 maçı kaybetmemişti.

En son geçen sezon 26 Şubat'ta Ümraniyespor'a Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde deplasmanda 3-1 mağlup olan bordo-mavililer, daha sonra oynadığı 20 karşılaşmada yenilgi yaşamamıştı. Altı aydır mağlubiyet görmeyen bordo maililer, 20 maçta 11 galibiyet, 9 beraberlik almıştı.

Trabzonspor, geçen sezon Ümraniyespor maçının ardından ligde 11 karşılaşmaya çıktı. Bordo-mavililer, bu karşılaşmalarda 8 galibiyet, 3 beraberlik elde etti. Karadeniz ekibi, bu sezon ise hazırlık, UEFA Avrupa Ligi ve Süper Lig olmak üzere 9 maç oynamış. 4 hazırlık maçında sahadan beraberlikle ayrılan Karadeniz ekibi, UEFA Avrupa Ligi'nde 2 galibiyet, 1 beraberlik, Süper Lig'de de 1 galibiyet, 1 beraberlik almıştı. Böylelikle Trabzonspor, bu sezon 9 maçta 6 beraberlik, 3 galibiyet yaşamıştı. Ancak dün gece AEK karşısında alınan 2-0’lık sonuç ile beraber bu seri sona erdi.

LİGDE SERİ DEVAM EDİYOR

Trabzonspor, lig maçlarında ise 6 ayı aşkındır yenilgi yüzü görmedi. En son geçen sezon 16 Şubat'ta sahasında Aytemiz Alanyaspor'a 2-0 mağlup olan bordo-mavili takım, daha sonra 14 maçlık yenilmezlik serisi yakaladı. Karadeniz ekibi, 14 karşılaşmada 10 galibiyet, 4 beraberlik elde etti.

İÇ SAHA SERİSİ DE SONA ERDİ

Trabzonspor, sahasında son 6 lig maçından galibiyetle ayrılmıştı. Bordo-mavililer, geçen sezonun 22. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor maçının ardından sahasında oynadığı 6 lig, 1 Avrupa kupası olmak üzere 7 karşılaşmada galip gelmişti. AEK karşısında alınan mağlubiyetle bu seri de sona ermiş oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor