Trabzonspor'da UEFA harekatı!

Galatasaray’ın UEFA’dan ultimatom yemesi ve Avrupa kupalarına katılamama tehlikesiyle karşı karşıya kalması Trabzonspor’u harekete geçirdi. Başkan Muharrem Usta’nın göreve gelmesinin ardından borcun azaltılması konusunda çalışmalar yapılırken, geçmiş döne

Trabzonspor'da UEFA harekatı!
Galatasaray’ın UEFA’dan ultimatom yemesi ve Avrupa kupalarına katılamama tehlikesiyle karşı karşıya kalması Trabzonspor’u harekete geçirdi. Başkan Muharrem Usta’nın göreve gelmesinin ardından borcun azaltılması konusunda çalışmalar yapılırken, geçmiş dönemlerde biriken futbolcu borçları sebebiyle tıpkı Galatasaray gibi 1+1 yıl Avrupa’dan men cezası alması gündemde olan Bordo-Mavili ekip, kriterleri yerine getirebilmek adına düğmeye bastı. 
 
Erteleme talep edilecek
 
Başkan Usta, sorunu çözmek ve özellikle oyuncu giderlerinin alt seviyelere indirilmesi için toplantı üzerine toplantı düzenliyor. Kurmaylarıyla bir durum değerlendirmesi yapan ve nasıl bir yol haritası izleneceğini tartışan Usta, çözümü UEFA’ya gitmekte buldu. Finansal Fair-Play kriterleri kapsamında ceza almaktan kurtulmak isteyen Bordo-Mavili yönetim, bugün Cenevre’ye hareket ederek UEFA ile bir görüşme gerçekleştirecek. 
 
Kulübü başkan yardımcısı Önder Bülbüloğlu’nun temsil edeceği öğrenilirken, UEFA’ya gider azaltıcı adımları, Akyazı Stadı ve Kartal projelerini anlatıp, Şubat ayında verilecek karara kadar denetimli erteleme talep etmesi bekleniyor.
 
Harekat N’Doye ile başladı
 
Oyuncuların maaşlarında indirim yapmasını talep eden ve birçok gider kaleminde kısıntıya giden Trabzonspor, UEFA’nın mali kriterlerini yakalamak adına son olarak Senegalli golcüsü Dame N’Doye’u Sunderland’a 1.4 milyon Euro kiralama bedeliyle gönderdi. Oyuncu için ödeyeceği 1.4 milyon Euro maaşı da ödemekten kurtulan Bordo-Mavililer, UEFA’ya sunacağı belgelere yeni yönetimin bu türdeki icraatlarını da ekleyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor