Trabzonspor'da transfere UEFA Kıskacı

Yeni transfer döneminde takıma takviye yapacak olan Trabzonspor'da transfer bütçesine UEFA ayarı

Trabzonspor'da transfere UEFA Kıskacı
Yeni transfer  döneminde takıma takviye yapacak olan Trabzonspor'da transfer bütçesine UEFA ayarı...Yeni sezon başında kadroya takviyeler düşünen  Bordo-Mavililer’de transferin önündeki en büyük engel  UEFA’nın Finansal Fair Play kuralları

Daha önce Finansal Fair Play kurullarına uymadığı için ceza alması gündeme gelen  bordo mavililer UEFA kıskacından yakayı kıl payı sıyırırken şimdi UEFA’nın kriterlerine harfiyen uymak zorunda.

 UEFA ile yapılan anlaşma gereği  bu sezon  transfere  toplam  12 milyon Euro yani 43 milyon TL harcayabilecek. Trabzonspor’da eldeki  futbolcu satılması halinde sattıkları futbolcunun yerine takviyeler yapabilecek. Bordo-Mavililer 12 milyon Euro’yu sadece oyuncu bonservislerine harcayacak. Trabzonspor kadrosunda 23 futbolcudan fazla futbolcuda bulunduramayacak.

UEFA İLE ANLAŞMA ŞARTLARI

UEFA ile yapılan anlaşmaya göre Trabzonspor, 2018/2019 izleme periyodunda (2016, 2017 ve 2018 raporlama dönemleri) UEFA başa-baş hesap kriterlerine bağlı kalacak. Bordo mavililer 2016’da biten sezon için maksimum 20 milyon avro ve 2017’de biten sezon için ise 10 milyon avro’luk bir başa-baş açığı rapor edeceğini kabul etti. Ayrıca Trabzonspor mevcut oyuncu giderlerinde 60 milyon euroluk oyuncu bütçesine de uymak zorunda kalacak.
 

 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler