Trabzonspor’da transferde son durum! Asbaşkan canlı yayında açıkladı

Trabzonspor asbaşkanı Zeyyad Kafkas Haber61 canlı yayınında transfer ile alakalı flaş açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor’da transferde son durum! Asbaşkan canlı yayında açıkladı

Trabzonspor 53. Olağan Divan Kurulu bugün gerçekleşti.

Haber61’den canlı yayınlanan Divan kurulu toplantısına Başkan Ertuğrul Doğan Ankara’da olması nedeniyle katılamadı.

Asbaşkan Zeyyad Kafkas’ın yönetim adına yaptığı konuşmada çok önemli satır başları dikkat çekti.

Haber61 Genel yayın Yönetmeni Tuncay Lakot’a özel açıklamalar yapan Kafkas, bir oyuncu ile prensip anlaşmasına varıldığını resmen açıkladı.

whatsapp-image-2023-06-03-at-12-40-59.jpeg

Kafkas açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“ŞEFFAF BİR YÖNETİM…”

Katılım gayet güzeldi. Divan Başkanı nezdinde tüm Divan'a teşekkür ederiz. Durum tespitinin yapılması güzeldi. Doğru mesajlar verildi.

2 aydır yönetimdeyiz. 6-7 arkadaşımız önceki yönetimde de yer almıştı. Başkanımız zor dönemde göreve talip oldu. Başkanımız şeffaf olacağız diye söz verdi. Biz de buna uymaya çalışıyoruz. Transferden diğer her konuda bunlar uymaya çalışıyoruz. Zamanı gelince her şeyi camiayla paylaşacağız.

Olumlu tavsiyeler oldu. Bunlar da çok doğal. Trabzonspor'un evinde bunların konuşulmasından daha doğal bir şey yok.

“ARAMIZA YENİ İSİMLER KATILDI”

İzlemede aramıza yeni isimler katıldı. Başkanımız da bizzat olayın başında. İstanbul'da da arkadaşlar var. Baktığınızda yaşanan süreçte "Saha başarısızlığı alınan oyunculardan kaynaklı" dersek çok doğru olmaz. Türkiye'nin en iyi kadrolarından birine sahiptik biz. Sadece transfer yapmakla şampiyon olunmuyor. Kulübün bütün olarak enerji koyması ve doğru oyuncu grubunu bir araya getirmesi gerekiyor. Bizim şu anda mevcut oyuncu grubunun doğru olmadığı ortada. Bireysel olarak baktığımızda ise kötü bir kadro yok. Ama ekip olamadı. Demek ki her doğru başarıya gitmiyor. Uzun ve yüksek kontratlar. Bunları düzeltmek adına gereken her şeyi yapıyoruz.

“SADECE 1 PRENSİP ANLAŞMAMIZ VAR”

Hocamız ile anlaşmadan başkanımızın ortaya koyduğu kriterler vardı. Hocamızın verdiği raporda 7-8 tane oyuncu olmasına rağmen net sözleşme haline henüz gelemedik. Neden? Trabzonspor2un belli kritelerleri olduğu için. İlle de alacağız yok, başkanımızın ortaya koyduğu irade var. Sözleşme süresi, maaş, bonservis bedeli... Bunlara uyanlar alınacak, uymayanlar alınmayacak. Ama son noktada iyi bir takım kurdunuz, Marek tadında bir oyuncu geldi. Bunun bonservisi ve maaşı var. Onu o zaman için başkan ve yönetim kurulu değerlendirir. Ortaya konulan kriterleri asla aşmıyoruz. Şu an için 1 tane prensip anlaşmamız var.

Sözleşmeli oyuncularımıza iyi bir teklif gelmesi halinde her oyuncumuzu masaya koyabileceğimizi daha önce de ifade ettik. Bugün gelen resmi teklif yok. Onlarca menajerden şu kulüp oyuncunuzu istiyor diye arıyor. Yetkiyi ve teklifi yollayın dediğimizde orada kesiliyor. Resmi teklif gelmedikçe oyuncuları şuraya veriyoruz diye bir şey doğru değil.

“MAAŞ BÜTÇESİNİ DÜŞÜRDÜK”

41-42 bandından 32 milyon Euro'ya düşürdük maaş bütçesini. 20-25 arası diye konuşmuştuk. Bunu dengelemezseniz nefes alma şansınız yok. Ben birçok oyuncuyu almak isterim ama parasını ödeyemedikten sonra anlamı yok. Kongreye gittik, sebebi buydu. Sağlıklı bir süreç geçirmesek; UEFA'dan men gelecekti, transfer cezası gelecekti. O yüzden bir genel kurul kararı alındı. 2 ayda 24 milyon Euro borç ödendi. Gerçekten kolay değil. Başkanımız genel kurula gelip maçı izleyecekti. Çok önemli bir gündem gelişti, gelemedi. Her gün her sabah Trabzonspor'a gelir getirmek adına herkes uğraşıyor.

“1-2 TRANSFERLE KAPATMAK ZORUNDA KALACAĞIZ”

Transferde harcanacak meblağ önemli değil. Hocanın istediği bölgelere, bizim koyduğumuz kriterlere uygun yerlere transfer yapılacak. Transferin gidişatı biraz da elimizdeki oyunculara taliplerle ilgili. Hiçbir oyuncumuz gitmeyecekse 1-2 transferle kapatmak zorunda kalacağız.

“KONGRE KARARI ALMAMIZ DOĞRU BİR KARARDI”

2 aylık görev süremizde 24 Milyon Euro ödeme gerçekleştirdik. Bunun 12 Milyon Euro'sunu Başkanımız Sn. Ertuğrul Doğan karşıladı, kalan 12 Milyon Euro da yine Sn. Başkanımızın girişimleri ile sponsorluk, reklam ve loca satışı şeklinde girişi sağlandı. Bütün bunlar olmasaydı, maalesef kulübümüz UEFA’dan men, transfer yasağı gibi problemlerle yüz yüze kalacaktı. Daha da önemlisi serbest kalan oyuncuların tüm kontratları borç kaydedilecek ve faizleri ile 20-30 Milyon Euro daha borç yükü ile karşı karşıya kalacaktık. Zaten bu gerçekler ışığında kongre kararı almamız sn. Divan Başkanımızın da ifade ettiği gibi doğru bir karardı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor