Trabzonspor’da transfer gündemi hareketlendi! 3 isim öne çıktı
Trabzonspor’da yeni sezon öncesi transfer çalışmalarıyla ilgili iddialar peş peşe gelmeye devam ediyor. Bordo-mavili kulübün hem mevcut kadroyu şekillendirme hem de gelecek sezonun iskeletini oluşturma planı kapsamında 3 ayrı başlık spor kamuoyunda öne çıktı. Gündeme gelen iddialarda, Alanyaspor forması giyen İbrahim Kaya’nın yerli rotasyon için düşünüldüğü, Ernest Muçi’nin bonservisinin alınmasına yönelik karar sürecinin kritik aşamaya geldiği ve İsveç ekibi Hacken’de forma giyen Sinan Silas Andersen için temasların hızlandığı öne sürüldü.
İbrahim Kaya iddiası gündemde
Trabzonspor’un yerli oyuncu rotasyonuna takviye için Alanyaspor forması giyen İbrahim Kaya’yı gündemine aldığı ileri sürüldü. Fatih Tekke’nin İstanbulspor’dan eski öğrencisi olan 25 yaşındaki hücum oyuncusunun, bu sezon sergilediği performansla dikkat çektiği belirtildi. İddialara göre bordo-mavili teknik heyetin, geniş kadro yapılanmasında İbrahim Kaya’yı önemli bir alternatif olarak değerlendirdiği konuşuluyor. Genç teknik adamın, oyuncunun kamp dönemine kalmadan takıma kazandırılmasını istediği ve bu doğrultuda sürecin hızlandırılmasını talep ettiği öne sürüldü. Trabzonspor yönetiminin de kısa süre içinde Alanyaspor cephesiyle resmi temaslara başlamasının beklendiği iddialar arasında yer aldı.
Muçi için kritik geri sayım
Transfer gündemindeki bir diğer sıcak başlık ise Ernest Muçi oldu. Sezon başında Beşiktaş’tan satın alma opsiyonuyla Trabzonspor’a kiralanan Arnavut futbolcunun geleceğine ilişkin karar aşamasına gelindiği ifade edildi. Bu sezon bordo-mavili takımda hücum hattının önemli parçalarından biri haline gelen Muçi’nin, 35 resmi karşılaşmada 13 gol ve 8 asistlik katkı sunduğu belirtiliyor. Teknik heyetin sisteminde kilit bir rol üstlendiği vurgulanan 25 yaşındaki oyuncunun bonservisinin alınıp alınmayacağıyla ilgili sürecin önümüzdeki günlerde netleşmesinin beklendiği öne sürüldü.
Satın alma opsiyonu süresinin 10 Mayıs’ta dolacağı, bu nedenle Trabzonspor cephesinin kısa süre içinde harekete geçebileceği kaydedildi. Ayrıca KAP bildiriminde yer alan 8.5 milyon euroluk rakam ile kulüp başkanı Ertuğrul Doğan’ın daha önce dile getirdiği 6-6.5 milyon euro bandı arasındaki farkın, kiralama bedeliyle bağlantılı olabileceği iddiası da gündeme geldi.
Sinan Silas Andersen için temaslar hızlandı iddiası
Trabzonspor’un gelecek yatırımı olarak değerlendirdiği bir diğer ismin ise Sinan Silas Andersen olduğu öne sürüldü. Danimarka doğumlu gurbetçi futbolcunun bir süredir bordo-mavililerin takibinde bulunduğu, devre arasında da nabız yoklandığı ifade edildi. İsveç temsilcisi Hacken’de forma giyen 2004 doğumlu futbolcunun orta sahada 6 ve 8 numara pozisyonlarında görev yaptığı belirtildi. 1.90 boyundaki oyuncunun henüz A Milli Takım tercihini yapmaması nedeniyle yerli statüsünde değerlendirilebileceği de iddialar arasında yer aldı.
Bu sezon 18 maçta 3 gol ve 1 asistlik katkı verdiği aktarılan Andersen için izleme ekibinin hazırladığı raporun ardından teknik heyetin de olumlu görüş bildirdiği ileri sürüldü. Kulübüyle 31 Aralık 2029’a kadar sözleşmesi bulunan genç oyuncu için Trabzonspor’un temaslarını sıklaştırdığı ve transferi kısa süre içinde sonuçlandırmak istediği konuşuluyor.

