Trabzonspor'da sürpriz Constant gelişmesi!

Trabzonspor'da yolların ayrıldığı Constant'la ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı Geride kalan İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde parasını zamanında alamadığı gerekçesiyle FİFA’lık olmak üzereyken son anda karşılıklı olarak anlaşıp yolların ayrıldığı ve fe

Trabzonspor'da sürpriz Constant gelişmesi!

Trabzonspor'da yolların ayrıldığı Constant'la ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı

Geride kalan İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde parasını zamanında alamadığı gerekçesiyle FİFA’lık olmak üzereyken son anda karşılıklı olarak anlaşıp yolların ayrıldığı ve fesih bedeli olarak da 2 milyon Euro ödeneceği açıklanan Kevin Constant’ı Muharrem Usta yönetimi Trabzon’a davet etti. Kevin Constant’ın önümüzdeki hafta içerisinde Trabzon’a gelerek Başkan Muharrem Usta yönetimiyle görüşecek.
 
Habertürk'ün iddiasına göre; Constant’ın banka hesabına geçen süreçte halen parasının yatırılmadığı ve bu nedenle Gineli’nin bu durumu FİFA’ya bildirmek üzere olduğu, bu nedenle de köşeye sıkışan Usta yönetimi de Constant’ı Trabzon’a davet ederek yeni bir ödeme planı yapıp Constant’ı ikna etmeye çalışacağı bildirildi. 
 
'TAKIMDA KAL’ DENİLECEK' 
 
Başkan Muharrem Usta yönetiminin ayrıca, Constant’a “Trabzon’da kal. Yeniden takımla birlikte çalış ve oyna” demeyi de düşündüğü öğrenilirken, Gineli milli futbolcunun bu teklife nasıl bir yanıt vereceği de daha şimdiden merak konusu oldu. Ancak, Constant’ın öncelik konusunun alamadığı paranın tarafına verilmesinin olduğu ardından da sorun çözüldüğünde yönetimin kendisine yapacağı yeni teklifi değerlendirmeye alabileceği ifade edildi... 
constant.jpg
 
CONSTANT'IN KARİYERİ

Kévin Constant, (d. 15 Mayıs 1987 Fréjus, Var) Fransa doğumlu Gineli millî futbolcu.

10 Mayıs 1987'de Fransa'nın Frejus kasabasında dünyaya gelen Constant, Afrika kökenlerini annesinden alıyor. Gineli bir Anne'nin oğlu olan Constant'ın babası ise Fransız. Fransız ekiplerinden Toulouse'un altyapısında yetişen Constant, 2006 yılında A takıma yükseldi ancak 2008 yılına kadar kaldığı ekipte kendisini fazla gösteremedi ve sadece 4 maça çıkabildi.

LB Châteauroux

2008–2011

2008 yılında Toulouse'dan ayrılarak Ligue 2 ekiplerinden Châteauroux'ya transfer olan Constant, burada yıldızını parlatmayı başardı. İki sezon içersinde çıktığı 84 maçta 15 gol 14 asistlik bir performans gösterince, dikkatleri de üzerine çekti.

Chievo

Chateauroux'da geçirdiği başarılı iki sezonun ardından Constant'a Serie A kapıları açıldı ve Fransız oyuncu 2010 yılında kiralık olarak Chievo'ya transfer oldu. Chievo forması altında 32 maça çıkan ve 2 gole imza atan Constant, enerjik görüntüsü ve mücadeleci oyunuyla adından söz ettirmeyi başardı. 2011 yılının Haziran ayında sezonun sona ermesiyle Chievo Constant'ın bonservisini de aldı.

Genoa

Constant'ın bonservisi alınsa da Chievo, Constant'ın bonservisini aldıktan yaklaşık 1 ay sonra yıldız futbolcuyu oldukça dolgun bir fiyat karşılığında Genoa'ya sattı. Genoa, Constant için Chievo'ya 5.6 milyon avroluk bonservis bedeli ve iki futbolcu verdi. Genoa'da geçirdiği sakatlığın da etkisiyle bir sezonda 23 maça çıkabilen Constant, buna rağmen Milan'ın dikkatinden kaçmadı.

Milan

2012 yazında Milan, Genoa'dan hem Constant'ı hem de Acerbi'yi kiraladı ve daha sonra 4 milyon avro karşılığında bu iki oyuncunun bonservis haklarının yarısını aldı. 2013 yılının Ocak ayında ise Constant, €4 milyon karşılığında tamamen Milan'ın oyuncusu oldu. 27 Temmuz 2013 tarihinde ise oyuncunun diğer hakları 6 milyon Euro karşılığında alındı. Aynı gün Milan Rodney Strasser'i Constant'ın eski kulübü Genoa'ya €3.5 milyon karşılığında sattı. Milan'da toplam 57 maçta görev alan Constant, İtalyan devinde ciddi bir başarı yaşayamadı.

İtalya'da sık sık ırkçı tepkilere maruz kalan Constant, Temmuz 2013 tarihinde takımının sezon öncesi düzenlenen TIM Trophy'de Sassuolo ile karşılaştığı maçta rakip tribünler tarafından gördüğü ırkçı muamelelere dayanamamış ve sahayı terk etmişti. İtalya federasyonu ise Sassuolo kulübüne ırkçılıktan dolayı €30,000 ceza verdi.

Trabzonspor

2014-15 transfer dönemi öncesinde kadrosuna Jérémy Ménez ve Alex'i katan Milan, Constant'ı satışa çıkarttı. Kadrsouna İshak Doğan, Oscar Cardozo, Deniz Yılmaz, Sefa Yılmaz ve Carl Medjani gibi isimleri katan Trabzonspor oyuncu için kulübüyle 2.5M € karşılığında anlaştı. Oyuncu 7 Ağustos 2014 günü İstanbul'a geldi ve sağlık kontrolünden geçti. 8 Ağustos günü ise Trabzon şehrine gelen[1] Constant, 4 yıllık sözleşme imzaladı.Oyuncuya sırasıyla 2.4, 2.25, 2.25 ve 2.1M € garanti ücret verileceği açıklandı. Trabzonspor forması ile ilk golünü UEFA Avrupa Ligi L Grubu ilk maçında Metalist Kharkiv'e karşı atmıştır. Kasım 2015 tarihinde Kevin Constant, yaklaşık 10 aydır ödeme yapılmadığı gerekçesiyle takımdan ayrılmıştır.

Millî takım kariyeri

2004 yılında Fransa U-17 Millî Takımı'na çağırılan Constant, burada Karim Benzema, Jeremy Menez, Hatem Ben Arfa gibi isimlerle aynı jenerasyonda yer alırken, bir U-17 Avrupa Şampiyonası şampiyonluğu yaşadı. 2007'de ise Gine Millî Takımı'nı tercih etti ve bu forma altındaki ilk golünü de 2012 Afrika Uluslar Kupası'nda Nijerya'ya karşı attı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler