Trabzonspor'da Şota-Hurma AŞ: 50 milyon euro

Trabzonspor'da sezon başında sportif direktörlüğe Süleyman Hurma, teknik direktörlüğe ise Şota Arveladze'yi getiren Trabzonspor'da 14 futbolcu takımdan ayrılırken transfer edilen 9 oyuncunun garanti paralarla birlikte bordo mavili kulübe maliyeti 50 milyo

Trabzonspor'da Şota-Hurma AŞ: 50 milyon euro
Trabzonspor'da sezon başında sportif direktörlüğe Süleyman Hurma, teknik direktörlüğe ise Şota Arveladze'yi getiren Trabzonspor'da 14 futbolcu takımdan ayrılırken transfer edilen 9 oyuncunun garanti paralarla birlikte bordo mavili kulübe maliyeti 50 milyon euroya ulaştı.
 
Son yıllarda ligde umduğu sonuçları alamayan, yaptığı transferlere büyük eleştiriler getirilen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, sezon öncesinde takımı Sportif Direktörlük görevine getirdiği Süleyman Hurma'ya teslim etti. İlk adımı Ersun Yanal'la yolları ayırıp Şota Arveladze'yi teknik direktör olarak görevlendirerek atan Süleyman Hurma, daha sornra Gürcü teknik adamla tecrübeli ve gençlerin karışımı bir transfer politikası izledi. Yeniden yapılanma hamlesini başlatarak nokta transferler yaparak, şampiyonluğa oynayacak bir Trabzonspor'un temellerini atmaya çalışan ikili, dün sona eren transfer döneminde yaklaşık 50 milyon euroluk bir operasyona imza attı.
 
14 OYUNCU GİTTİ, 9 OYUNCU GELDİ
 
Öncelikle şişkin kadroyu azaltmak ve yeni transferlere yer açmak için çalışma yapan Şota Arveladze ve Süleyman Hurma, Waris'i 4.5 milyon euro bonservis bedeliyle Fransız kulübü Lorient'e sattı. Talip çıkmayan bir çok oyuncuyu kiralama yoluna giden bordo mavililer, Yatabare'yi Montpellier'e, Uğur Demirok'u Osmanlispor'a, Zeki Yavru ve Mustafa Akbaş'ı Kayserispor'a, Göksu Alhas'ı Ankaragücü'ne, Mehmet Kuruoğlu'nu Adana Demirspor'a, Ferhat Yazgan ve İbrahim Demir'i 1461 Trabzon'a, Gökhan Alsan'ı Kardemir Karabükspor'a sezon sonuna kadar kiraladı.
 
Trabzonspor, ayrıca Gökhan Karadeniz'i Göztepe'ye, Caner Osman Paşa ve Abdülkadir Özdemir'i Akhisar Belediye’ye satarken kaleci Fatih Öztürk'ün sözleşmesini ise feshetti. Trabzonspor'un gönderdiği oyunculardan kasasına giren para, 4.5 milyon eurosu Waris'in transferinden olmak üzere yaklaşık 5 milyon euro oldu.
 
GARANTİ PARALARLA 45 MİLYON EUROYU GEÇİYOR
 
Trabzonspor, aldığı 9 oyuncuyla ise 2 ila 4 yıllık sözleşmeler yaptı. Dinamo Moskova'dan 1.5 milyon euro bonservis parası ve yıllık 1.55 milyon euro yıllık garanti ücretle alınan Douglas Franco'nun maliyeti, maç başı paraları hariç 6 milyon 150 bin euroyu bulacak. Chelsea’dan kiralanan Marko Marin'e 1 milyon 600 bin euro, kaleci Esteban Alvarado'ya ise yıllık 550 bin eurodan 2 yıllık sözleşmesi karşılığı 1 milyon 100 bin euro ödenecek.
 
Hull City’den kadroya katılan ve bonservisine 3 milyon 150 bin euro verilen Dame N'Doye, 3 yıllık sözleşme karşılığında yılda 2.5 milyon eurodan toplam 7 milyon 500 bin euro kazanacak. 4 yıllık sözleşme yapılan Cavanda'nın maliyeti 5 milyon 200 bin euroyu bulurken, Stephane Mbia'a 2 milyon 200 bin euroluk imza parasıyla birlikte 3 yıllık sözleşmesi karşılığında ödenecek garanti para 10 milyon euroya ulaşacak. 
 
Kayserispor'dan alınan Alper Uludağ’ın 3 yıl için bordo mavili kulübü maliyeti 2 milyon 300 bin euro, yine aynı takımdan Okay Yokuşlu’nun ise 4 milyon euro olacak. Satın alma opsiyonu kullanılarak Kasımpaşa’dan alınan Özer Hurmacı ise 3 yıl için 4 milyon 700 bin liraya mal oldu.
 
Böylece Trabzonspor’un bu sezon başında aldığı 9 oyuncunun, sözleşme süreleri bitene kadar alacakları garanti paralar ve bonservis bedellerinin kulübe maliyeti 46 milyon euroya yaklaştı.
 
Bu arada Ersun Yanal'ı göndermek için 450 bin euro fesih parası veren bordo mavililerde, Şota Arveladze yıllık 1 milyon 200 bin eurodan 2 yıllık, sportif direktör Süleyman Hurma da yıllık 800 bin dolardan 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Bu ücretler de katıldığında Trabzonspor’un sezon başı operasyonu 50 milyon euroya ulaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler