Süper Lig’de Adana Demirspor'u deplasmanda 1-0 mağlup eden Trabzonspor’un galibiyet golüne imza atan Simon Banza, attığı gollerle bordo-mavili ekibin en etkili ismi olmaya devam ediyor.
Karadeniz ekibi, bu galibiyetle puanını 42’ye yükselterek 7. sıraya yerleşirken, Demokratik Kongolu golcü Simon Banza, toplam 18 gole ulaşarak takımının en skorer ismi oldu.
Banza, Trabzonspor’un Puanlarına Doğrudan Etki Etti
Trabzonspor, bu sezon Süper Lig’de 11 galibiyet, 9 beraberlik ve 10 mağlubiyet yaşarken, Simon Banza’nın gol attığı 14 karşılaşmada 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti. Bu karşılaşmalardan bordo-mavili ekip hanesine 23 puan yazdırdı.
Banza, TÜMOSAN Konyaspor, Fenerbahçe ve Adana Demirspor ile iç sahada; Gaziantep FK ile deplasmanda oynanan karşılaşmalarda ikişer gol atarken, Atakaş Hatayspor, Göztepe, Kasımpaşa, Galatasaray, Reeder Samsunspor, Onvo Antalyaspor, Net Global Sivasspor, Beşiktaş, RAMS Başakşehir ve son olarak Adana Demirspor karşılaşmalarında birer gol kaydetti.
Trabzonspor, Banza’nın gol attığı maçlarda Adana Demirspor’u hem iç hem dış sahada yenerken, TÜMOSAN Konyaspor, Gaziantep FK, Onvo Antalyaspor, Net Global Sivasspor’u da mağlup etti. Bordo-mavililer ayrıca, Atakaş Hatayspor deplasmanından ve Kasımpaşa ile oynanan iç saha maçından beraberlikle ayrıldı.
Ancak Banza’nın gol attığı karşılaşmalarda Göztepe, Reeder Samsunspor, Beşiktaş ve Galatasaray deplasmanlarında, Fenerbahçe ile oynanan iç saha maçında ise sahadan mağlup ayrıldılar.
Son 5 Sezonun En Golcü İsmi
Simon Banza, attığı 18 golle Trabzonspor’un son 5 sezonundaki en golcü futbolcusu oldu. Demokratik Kongolu oyuncu, 2019-2020 sezonunu 24 golle tamamlayarak gol kralı olan Alexander Sörloth’tan sonra bordo-mavili formayla bir sezonda en fazla gol atan isim olmayı başardı.
Geçtiğimiz sezonlarda ise 2020-2021’de Ekuban 10, 2021-2022’de Cornelius 15, Nwakaeme 13, Djaniny 10 gol atmıştı. 2022-2023 sezonunda Trezeguet 11 golle, 2023-2024’te ise Onuachu 15 golle en skorer isim olmuştu.
Üç Büyük Rakibe de Gol Attı
Simon Banza, bu sezon “üç büyük” rakibe karşı da etkili performans sergiledi. Fenerbahçe’ye karşı oynanan ve 3-2 kaybedilen iç saha maçında 2 gol atan Banza, deplasmanda Galatasaray’a karşı alınan 4-3’lük ve Beşiktaş’a karşı 2-1’lik mağlubiyetlerde de birer golle takımına katkı verdi.
Gol krallığı yarışında da adından söz ettiren Banza, Galatasaray’dan 21 gollü Victor Osimhen ve RAMS Başakşehir’den 20 gollü Krzysztof Piatek’in ardından üçüncü sırada yer alıyor.
Kaynak: