Trabzonspor'da plaket töreni yapıldı

Trabzonspor 51. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde tören düzenlendi.

Trabzonspor'da plaket töreni yapıldı

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor'un 51. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde plaket töreni gerçekleştirildi. Gerçekleşen törene Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, camianın kurucu isimleri ve önde gelen simalarının yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez ve siyasetin tanınan isimleri katıldı.

Törende ilk olarak kurucu üye Nizamettin Algan sonrasında ise Vali Yücel Yavuz ve Başkan Ahmet Ağaoğlu açıklamalarda bulundu. Törende 51. yıla özel pasta kesildikten sonra kurucu üyelere plaket takdim edildi.

DİKKAT ÇEKEN ÇELENK

Törende İyi Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Barosu Başkanı Sibel Suiçmez'in gönderdiği çelenklerin yanında Balıkesir Baltok kulübünden çelenk gönderilmesi de dikkatlerden kaçmadı.

Trabzonspor'da plaket töreni

Nizamettin Algan: Trabzonspor kolay kurulmadı

Trabzonspor’un kurucu üyelerinden Nizamettin Algan törende açıklamalarda bulundu. Algan şöyle konuştu;

Dün gibi gelen 51 yılı geride bıraktık. Ben hasbelkader bu 51 yılı ömrümün yarıdan fazlasını Trabzonspor ile yaşadım. Kuruluşunda vardım. Öncesinde kulüpler arasında başlayan müzakerelerde vardım. O günleri canlı yaşadım. Trabzonspor  kolay kurulmadı. Kuruluş aşamasında Trabzon’da 46 yıllık iki dev kulüp vardı. Trabzon spor kamuoyu bu iki kulübün birleşmeden Trabzon’un temsil edilemeyeceğini belirtse de görüşmeler uzun sürdü. Birlikten kuvvet doğar anlayışıyla yola çıktık. İki kulübün yöneticileri Trabzonspor’un kurucu üyeleri oldu.

nizamettin algan

Trabzonspor’da kuruluş zor oldu ama hep iyiyi bulmak için dövüşür gibi çalıştık. 10 senelik periyotta her yıl şampiyon olacağız diye oynadık ve 8. Yılda çıktık. Her yıl en az 3 kupa aldık. Bunu nasıl yaptık. Devamlılıkla sağladık. 1972’ye kadar bugünküne benzer bir transfer politikası güttük. Olmadı transfer yap yeni kadro kur… Sonrasında yerliye dönüş. Ahmet SuatÖzyazıcı’nın deyimiyle yerlinin yerlisine dönüş. O yıllarda kurduğumuz kadro bizi 80’lere kadar götürdü. 84’den sonra devamlılığı kaybetmeye başladık. O günden bugüne maalesef hep yeni baştan başlıyoruz. Umarım bu yönetimimiz o devamlılığı kurar. Özlediğimiz günleri bize yaşatırlar.

AĞAOĞLU: AKLIMIZ BAŞIMIZA GELDİ

Törende başkan Ahmet Ağaoğlu da açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu şöyle konuştu;

Bir kulüp düşünün ki ülke sporunda futbolunda ihtilal yapıyor. Öyle bir şehir düşünün ki genlerinde spor yatıyor.

ahmet ağaoğlu

Trabzonspor böyle bir kentin ve insanların vücuda getirdiği bir kulüp. Doğuşu zor oldu ama ülke futbolunun önderliğini yaptı. Anadolu’nun ihtilalini yaptı. Son yıllarda rotamızdan şaştık, dümen suyuna girdik. Bizim gençlerimiz artık futbolu İstanbul 3lülerinin oynadığı bir oyun zannediyor. Ancak biz biziz. Biz kitabını yazdık, Anadolu’ya dağıtıldı. İlk fikstür dahilinde İzmir İdman Cemiyeti, İstanbul İdman Cemiyeti ve Trabzon İdman Cemiyeti kuruluyor ve ilk maçlar Trabzon’da oynanıyor. İlk lig usulü maçlar burada oynanıyor. Sonra biz kalkıp başkalarının dümen suyuna gireceğiz., olmaz. Biz bize sahip çıkmalıyız biz olmalıyız. Bugün zor günler yaşadığımız doğru. Ama kimse bizim başımızı zorla sıkıntıya sokmadı. Biz kendi kendimize yaptık. Bugün sabah kalkan gençlerimiz “Kap yok mu Kap” diye uyanıyorlar böyle tatmin oluyorlar. Takımların birbirine karşı transfer yapmasını bekliyorlar. Bu bir algı operasyonuydu ve başarılı oldular. 50. Yılda şampiyon olamadık ama 51. Yılda aklımız başımıza geldi. Ne mutlu bize ki Türk futbolunda kilometre taşı olmuş  bu kulübün gölgesi altındayız. 61 yaşımda bu kulübe en iyi şekilde hizmet etmeyi Allah bize nasip etsin.

Trabzonspor'da plaket töreni

Trabzonspor'da plaket töreni

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor