Trabzonspor'da Nenad Bjelica basın mensuplarının sorularını yanıtladı

Trabzonspor'da Nenad Bjelica basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica basın toplantısı düzenledi.

Bordo mavili ekibin teknik direktörü bir çok konuda açıklamalarda bulundu.

İşte Bjelica'nın açıklamalarından öne çıkanlar:

Takımın genel fiziksel seviyesinin gayet iyi olduğunu söyleyebilirim. 6-7 haftalık çalışma süreci yoğundu. Belki de oyuncuların alışık olmadığı sıkı çalışmalar yaptık. Oyunculara iyi yüklemler yaptık. Oyunculardan da iyi dönüşler aldık. Bu bir süreç. Maç kazanabilmek önemliydi. İçerde bu mutluluğu yaşayabilmek bizim için çok değerliydi. Her gün daha da iyi olacak. Bunun daha da üzerine koyarak gideceğiz.

TRANSFER GÖRÜŞMELERİ YETERLİ Mİ?
Transfer sezonu kapanana kadar bu süreç devam edecek. En az 4 en fazla 5 oyuncuyu aramıza katmak. Stoper pozisyonunda birini aramıza katmak istiyoruz. Santrafor ve kanat pozisyonunda birini aramıza katmak ve orta saha da 6-8 oynayabilecek 1 ya da 2 oyuncuyu aramıza katarak güçlendirmek istiyoruz.

BU DÖNEM YILDIZLAŞABİLECEK GENÇ OYUNCU VAR MI?
Geldiğim ilk andan itibaren genç oyuncularla iyi iletişim kurabileceğimi gösterdiğimi düşünüyorum. Çünkü onlara şans vermeye çalıştım. U-19’dan oyuncular bizlerle birlikte aralarında iyi oyuncular var. Daha iyiye giderek, çalışarak iyi oyuncular olabilecek. İdmanlarda bizimleler. Genç oyuncu olarak bakınca Eren Elmalı ve Abdulkadir iyi oyuncular. 2000’liler. Hem yetiştirip, hem de mücadele edebilmek önemli. Takımınızın yıldızı, takımımız olacak. Neler yapabileceğimizi, taraftarın desteğini biliyoruz. Ekonomik anlamda sava girmeden, sadece sahada savaşacağız. İstanbul takımlarının yaptığı gibi maddi bir yarış değil, Saha içerisinde ki yarışa takibi gücümüz var.

SİOPİS'E TEŞEKKÜR
Siopis'e teşekkür ederek sözlerime başlamalıyım. 8 maçlık o periyotta bizim için değerli oyuncu oldu. Ayrılık talebini iletmişti. Ona 3 yıllık önemli bir talep yaptık. Ama fikrini değiştirmedi. Dünyanın neresine giderse gitsin. Ona şans diliyorum.

SAKATLIKLARDA SON DURUM
Fernandez’in yaşadığı arka çapraz sakatlığı vardı. Bu tür sakatlıklarda beklenen geri dönüş süresi 3 ay civarıdır. Orsic’in yaşadığı sakatlık gibi değil. Fernandes’in 1 Ekim gibi bizimle olabileceğini tahmin ediyoruz.

Orsic 6 ay kadar bizimle olamayacak. Ocak ayında bizimle olmasını bekliyoruz. Hüseyin ‘in sakatlığı ağır değil. Doğru zamanda sakatlığı engelledik. Kasımpaşa maçıyla beraber bizimle olabilir. Edin Visca’nın Cumartesi aramızda olamayacak. Rizespor maçında bizimle beraber olabilir.

"HAZIRLIK DÖNEMİ İYİ GEÇTİ"
Takım gayet iyi çalıştı. Hazırlık dönemi iyi geçti. Lig zor bir lig. Her maçın zorluğu aynı. Tabii ki yarışmacı olabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyoruz.

"ÇOCUKLAR SAHAYA KAZANMAK İÇİN ÇIKIYORLAR"
Aslında kolay bir maç olmayacak. Büyük takıma karşı oynuyorsunuz. Biz de kendi gücümüzün farkındayız. İyi bir sonuç olabilmeyi umuyoruz. Rakibimizin form anlamında şanslı olduğunu görebiliyoruz. Oradan iyi bir sonuç alabileceğimizi görüyoruz. Benim oyun filozefim, her zaman nerde nasıl olursa olsun bu çocuklar sahaya çıktıklarında kazanmak için çıkıyorlar. Bizde takımda bunu uygulamaya çalışıyoruz. Şartlar ne olursa olsun elimizden gelenin en iyisini yapmayı hedefliyoruz.

GOMEZ Mİ UMUT MU?
Kimin oynayacağı bilgisini vermek istemiyorum. Ama Umut’u daha hazır gördüğümüz için son maçta kullanmıştık. İkisi de benzer dakikaları aldılar. 8 maçlık periyotta 5 gol attı. Değerli ve iyi bir oyuncu. Mücadele veren ve çalışan biri. Takım için iyi şeyler yapmaya devam edecek.

"TÜRK OYUNCULAR DEĞERSİZLEŞTİRİLİYOR"
Türk oyuncular konusunda bir şeyler söylemek istiyorum. Değersizleştiriliyorlar. Çok değerliler. Trabzonlu oyuncular ve Türk oyuncular değersizleştirilmemeli. Tabi ki onlarında diğer oyuncular gibi kötü anlar yaşayabilirler. Önemli olan destek çıkarabilmek. Oyuncuya baktığımda pasaportuna bakmıyorum. Önemli işler yapıyorlar. Saha içinde iyi dönüşler sağlıyorlar. Benim beklentim, oyuncunun neler verdiği ve takım için neler yaptığı.

"MAXİ OYUNCULARLA HEP İÇ İÇE"
Maxi Gomez’in hiçbir sıkıntısı yok. Galatasaray maçında ilk 11 ‘de olmayacağı anlamına gelmiyor. İkisi de her idmanda ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Umut Bozok daha uygun olduğu için onu oynatmıştık. İkisi arasında sıkı bir yarış var. Maxi oyuncularla hep iç içe. Bir sorunu yok.

Enis Destan’ın büyük desteği var ve potansiyeli olan bir oyuncu. İdmanlarda bakarak hangi oyucu maç için neler yapabilir görüyorsunuz. Bu takım sonuna kadar tabi ki yarışacak. Her beraber bunu yapmaya çalışıyoruz.

Bu yarışın içinde olmak kolay değil. İstanbul takımlarıyla mücadele edeceğiz. Bu takım sonuna kadar tabi ki yarışacak. Her beraber bunu yapmaya çalışıyoruz.

"TARAFTARLARIMIZDAN ÇOK MEMNUNUZ"
Taraftarlarımızdan çok çok memnunuz ve mutluyuz. Sabırsız olmaları normal ve beklenen bir durum. O sevgi ve destekten çok mutluyuz. Bizler eleştiriye açık olmalı ve dinlemeliyiz. Taraftarın sabırsız olması normal bir durum.

"ANCAK TARAFTARIN GÜCÜYLE KAZANABİLİRİZ"
Son maçta maçın fişini çekebilirdik. Futbol böyle bir oyun. Bazen futbolda önde olmanız gereken maçta 0-0 olabilirsiniz. Taraftarın desteği sırtımızda bizi ileri götüren bir güç. Ancak taraftarın gücüyle kazanabiliriz.

Takımın yıldızı takımın kendisidir. Taraftarın desteği ile sonuna kadar yarışırız. Daha önce başka bir başkanla yaşadığım bir süreç vardı. Neden bana 3 santrafor oynamadığımı ve 3 gol atarak maçı bitirebileceğimi söylemişti. Futbol öyle bir şey değil. Son 10-15 dakika baskı yedik ama rakibe fırsat vermedik. Çileli galibiyetler yaşanabilir. Bazen böyle maç kazanırsınız. Geleceğiniz için önemli mesajdır.

TRANSFERDE GEÇ Mİ KALINDI?
Sezon başından önce tüm oyuncuları aramızda görmek isterdik. Bazen bazı durumlar oluşabiliyor. Ben geldiğim ilk günden itibaren onlarla beraber her zaman ortak çalışan biri oldum. Kolay süreçler değiller. Transfer süreci zor. Bu ay sonlarından eylül başlarında daha iyi bir takım olacağız. Taraftarı mutlu etme noktasında iyi adımlar atacağız.

Transfer sezonunda oyuncuların maddi anlamda isteği fazla oluyor. Transfer sezonunun son günlerinde maddi beklentiler düşebiliyor. Bazı transferler hem beklentiler hem destekler açısından olumlu olamayabiliyor. Sürekli iletişimdeyiz. Takımın tek amacı Trabzonspor’un taraftarını mutlu etmek.

HABER61 TV'Yİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler