Trabzonspor'da Bjelica açıkladı! "Futbolcuların pasaportuna bakmıyoruz..."

Trabzonspor'da Nenad Bjelica basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica basın toplantısı düzenlendi.

Hırvat teknik adam, basın mensuplarının sorularını yanıtlandırdı.

İşte Bjelica'nın konuşmasından satır başları:

Milli takımda olan oyuncular bizimle değil. İzinli olan oyuncularımız da bizimle değildi. 16 oyuncu ile başladık, 21+4 kaleci ile birlikte şu anda devam ediyoruz. Oyuncular iyi çalışıyor. Çalışmaktan zevk alan aç bir oyuncu grubu var. Aramızda genç arkadaşlar da var. Onlar da fırsat buluyorlar. Milli takımda olan arkadaşlarımız 9 Temmuz'da Slovenya'da aramıza katılacak. 33-34 oyuncu olacağız orada.

Aramıza yeni katılan oyuncular var. Orsic ile daha önce de çalıştım. Fernandez aramıza katıldı. Kourbelis de gelecek. Yeni oyuncularımız çalışmalara gayet iyi başladılar. Onlar da takıma ne kadar hızlı adapte olduklarını gösterdiler.

Geçen sezonun son maçlarına baktığımızda kafamızda bir şablon oluştu. Daha çok 4-3-3 kullandık. Değişiklikler mutlaka olacaktır ama genelde düşündüğümüz sistem bu. Buna da uygun oyuncular bakmaya devam edeceğiz.

Trabzonspor taraftarının tutkusunu çok yakından öğrenme ve görme fırsatı buldum. Ben de kişilik olarak sorumluluk almayı seven birisiyim. Üzerimde ne kadar büyük sorumluluk olduğunun farkındayım. Aramıza katılan oyuncular da çok karakterli. Onların göstereceği duruş ve verecekleri savaş ile takımlarla aramızda farkı kapatabileceğimizi, onların önüne geçebileceğimizi düşünüyorum. Bazen futbolda iyi oynarsınız ama kaybedebilirsiniz. Bazen de kötü oynayıp kazanabilirsiniz. Ama önemli olan mücadele etmek. Mücadeleden taraftar mutluysa biz işimizi doğru yapmışız demektir. Bütün mücadelemiz şehri ve taraftarı mutlu etmek adına olacak.

Benden yeni sözler duymayacaksınız. Trabzonspor iyi oyuncular üreten bir kulüp. Uğurcan ve Abdülkadir'e bakabiliriz. Bunlar önemli değere ulaşan oyuncular. Biz de daha fazla oyuncu çıkartmayı hedefliyoruz. Oynayabilecek her oyuncuya şans verebileceğimizi gösterdik. Takıma faydalı olabileceklerini göstermelerini bekliyoruz. Bazen 18 yaşındaki oyuncu hazır olabilir bazen ise 21 yaşında.

U-19 takımından 7 oyuncu bizimle birlikte. Slovenya'ya da gittiğimizde de bizimle olacaklar. Kamp sonrası da bizimle beraber devam edecekler. Oyuncular bizimle antrenmana çıkıp U-19'da maça çıkacaklar. Gelişimlerini takip edeceğiz. Daha çok hak eden bir oyuncu varsa, bu oyuncularla değişim yapabiliriz. İçlerinden herhangi biri a takıma faydalı olabileceğini gösterirse formayı verme konusunda bir korkumuz olmayacak.

Lahtimi izinsiz olarak ilk etap çalışmalarına geldi. Sözleşmeli oyuncumuz. Geleceği ve uygulanacak ceza ile ilgili olarak yönetimimiz kısa süre içinde bir karar olacaktır.

Geçen sezon takımın başına geçtiğim ilk anda takım sıkıntılı bir dönemde. Ayrılacaklar vardı, tatili düşünenler vardı. Bizimle devam etmeyeceğini bilenler vardı. Hedef yoktu. Sıkıntılı bir süreçte geldik. Son maçlarda bugün de aramızda olan 4-5 oyuncuya şans verdik. O fırsatı verdik. Onlar da bize iyi enerji verdiler. Birbirleriyle iyi iletişim kuran bir oyuncu grubumuz var.

Yeni şeyler ve gelecek üzerine konuşmak istiyorum. Sıfırdan başlıyoruz. Aç ve iyi bir oyuncu grubumuz var. Transferlerde en çok karakterli oyunculara dikkat ediyoruz. Fizik, taktik ve teknik olarak her zaman daha iyisi mümkün. Geçen sezon oyuncular bizi, biz de onları tanıdık.

Savunma oyuncuları ile ilgili olarak, uzun boylu oyuncular arıyoruz. Biraz daha bu yönde bakıyoruz. Bizim takımımızın önemli özelliği fizik ve genel olarak güçlü olması olacak.

Merkez orta saha ile ilgili olarak, elimizdeki oyunculardan mutluyuz. 6 numarada Siopis, Doğucan, Kourbelis ve Flavio var. 8'de Dorukhan ve Bakasetas'ı görebiliyorsunuz. 10'da ise Bardhi ve Ömür'ü görüyoruz. Ebetteki değişimler olabilir. Ama genel olarak bu oyuncuların bizde olmasından dolayı mutluyuz.

Sizin de bildiğiniz gibi aramızdan ayrılacak bir oyuncu olursa, orayı doldurmak adına oyuncu katacağız. TFF'nin yaptığı açıklamaya göre 14 yabancı oyuncu bulundurabiliyoruz. Bizde 13 yabancı oyuncu var. Yabancı özelinde bakınca ayrılacaklar sonrası daha net konuşabiliriz. Yine aramızdan bir Türk oyuncu da ayrılırsa, yine o seviyede bir oyuncu almaya çalışacağız.

Trabzon'da çok mutluyum. Bütün tecrübelerim güzel oldu. Beklentilerimi de aşacak şekilde her şeyden çok mutlu oldum. Güzel anılar biriktiriyorum. Çok mutluyum.

Sörloth'tan bahsedildi. Geçen sezon yaptıklarından sonra elbette İspanya ve İngiltere'den iyi takımlara gidebilir. Öyle bir oyuncuyu buraya katmak mümkün olmayacaktır. Onun özelinde çok daha iyi takımlara gidebileceğini söyleyebilirim.

Orsic ve Fernandez'in takıma katılmadan önce şehir ve takım ile ile ilgili olarak bilmek istedikleri vardı. Biz de yaptığımız görüşmelerde bu konulara değindik. Öğrenmek istediklerini anlatmaya çalıştık. Kourbelis ben gelmeden önce de Trabzonspor ile görüşüyordu. Onun da burada olmasından dolayı çok mutluyum. Hepsi de taraftarı mutlu etmeye ve işlerini yapmaya gelen oyuncular.

Yabancı sayısına bakınca elimizde 13 futbolcu var. Çok fazla oyuncu alma şansımız yok. Limitten fazla oyuncu almamaya çalışıyoruz.

Genç oyuncu olursa ve bize uygun olursa aramıza katabiliriz. Hırvat, Avusturya ya da Alman olması önemli değil. Pasaporta bakmıyoruz. Potansiyelini değerlendiriyoruz.

Transfer konusunda kendi içimizde görüşmelerimizi yapıyoruz. Bazı isimler medyaya yansıdı, bazıları yansımadı. Resmi bir gelişme olursa, kulübümüz açıklama yapacaktır.

Oyuncular takıma katılalı 3-4 gün oldu. Buna rağmen aramıza katılan 3 oyuncu var. Önümüzde uzun bir zaman var. Aramıza katılacak oyuncular var. 6 oyuncuyu transfer etmeyi düşünüyorduk.

Santrfor konusunda Gomez, Umut, Enis ve Poyraz var. Elimizden biri ayrılırsa, en iyi şekilde yerlerini doldurmak adına çalışırız.

Kaynak:Haber61 Spor Servisi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler