Trabzonspor’da Nenad Bjelica'dan açıklamalar

Trabzonspor’da Teknik Direktör Nenad Bjelica basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Trabzonspor teknik direktörü basın mensuplarının karşısına çıkacak ve soruları yanıtladı.

Basın toplantısı, bugün (05.06.2023 Pazartesi) saat 10.30'da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri Futbol Koordinasyon Merkezi'nde düzenlendi.

Bjelica’nın, geride kalan sezonun değerlendirmeleri, Haber61'den canlı olarak yayınlandı.

Bjelica'nın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"6-7 OYUNCUYU ARAMIZA KATMAYI DÜŞÜNÜYORUZ"
Günün her saatinde yeni gelecek oyuncuları konuşuyoruz. 6-7 oyuncu aramıza katmayı düşünüyoruz. Sözleşmesi fesh edilecek ve aramızdan ayrılacak oyunculara göre bu sayılar değişebilir. Kourbelis aramıza katılacak. Onu söyleyebilirim. Görüşmelerimizin devam ettiği oyuncular var. En iyi kadroyu oluşturmak adına mücadele veriyoruz.

"5-6 OYUNCU DAHA"
Bazı oyuncularla yaptığımız görüşmeler ileri boyuta ulaştı. 30 Haziran'da aramıza muhtemelen 5-6 oyuncu daha katılacak.

"UĞURCAN'A ÇOK İYİ TEKLİF GELİRSE..."
Bütün pozisyonlara oyuncu arıyoruz. Belki bek pozisyonunda çok arayışımız olmadığını söyleyebilirim. Kalecilerimiz de gayet iyi. Uğurcan'a çok iyi bir teklif gelirse bu konuyu da değerlendirebiliriz. Takımı tekrar en güçlü haline getirmek istiyoruz.

"DAHA FAZLASINI YAPARAK BÜYÜK BAŞARILAR KAZANMAK İSTİYORUZ"
İlk geldiğimde şuydu. Bireysel olarak yıkıma uğramıştı takım. İlk antrenmanda hoşuma gitmeyen şeyler görmüştüm. Kendi kurallarımızı oyuncularla paylaştık. Gördüklerimden sonra oyuncularla konuştuk ve kurallarımızı aktardık. Şu anda mücadele eden, savunma yapan ve istekli vaziyette bir takım var. Kazanmak için hazır bir oyuncu grubumuz var. Gayet iyiye giden bir takım olduğumuzu söyleyebilirim. Daha fazlasını yaparak büyük başarılar kazanmak istiyoruz.

"GÜN GÜN TAKİP EDİYORUZ"
Ben burada olmadığım süreçte de kulüp kiralık oyuncuları izliyordu. Ben de buraya geldikten sonra kulübümüz gelişimleri hakkında bilgilendirme yaptı. Gün gün takip ediyoruz. Bu isimlerden aramıza katılan 2-3 isim olacak. A takımda kampta kendilerini gösterme fırsatını vereceğiz.

"ALTYAPI ÖNEMLİ BİR KAYNAK"
U-19 takımın 5-6 oyuncu kampta bizimle olacak. Hem fırsat vereceğiz hem de bir sinyal vermek istiyoruz. Genç oyuncuların kimisi 18'inde hazır olabilir kimisi ise 21 yaşında olmasına rağmen hazır olmayabilir. Trabzonspor'da iyi işler çıkaracak oyuncular mutlaka olacaktır. Trabzonspor her zaman yarışmak zorunda. Altyapı mutlaka önemli bir kaynak olacaktır.

Barcelona'yı düşündüğümüzde altyapısı meşhur ancak bazen oyuncu çıkaramadıklarını bazen de yılda 2-3 oyuncu çıkarabildiklerini görüyorsunuz. Bu uzun süreçli bir konu. Biz de ilk andan itibaren gençleri oynatmada sorun yaşamadık.

Arif, Taha gibi oyunculara fırsat verdik. Başakşehir maçında 5 genç oyuncu da bizimle olacak. Onları da görmek istiyoruz. Oyuncuları hazır olduğu anda oynatamazsanız, erken ya da genç oynatırsanız kaybetmiş olursunuz. Doğru zamanda Trabzonspor'a fayda getirecek şekilde kullanmak istiyoruz.

"KOURBELİS FAYDALI OLABİLECEK BİR OYUNCU"
Kourbelis merkez orta sahada oynuyor, 6-8 numarada görev yapıyor. Bizim 4-3-3 oynayacağımız sistemde faydalı olabilecek bir oyuncu. Son dönemlerde takımında daha ofansif bir rol edinmiş durumda. Yunanistan Milli Takımı'nda da forma giyiyor.

"KALMALARINI UMUT EDİYORUM"
Umut ve Trezeguet'in takımda kalmasını umut ediyorum ancak reddedilemeyecek teklifler gelirse ayrılma durumları olabilir. Kendileriyle özel görüşmedik onların arkasındayız. Onlar da bizim istediklerimizi yapmaya çalışıyor.

Umut Bozok sezon boyunca çok oynamamıştı. Futbolcular yeni teknik adamın gelişini fırsata çevirmeye çalışırlar. Bizim istediklerimizi yapmaya çalışan değerli bir oyuncu.

Trezeguet sakatlıklar yaşasa da takıma gol ve asist katkısı ile fark yaratmaya çalışan bir oyuncu. O da Umut gibi beraber çalışmak isteyeceğim oyunculardan birisi.

Bu yaz transfer döneminde aramıza katılan ya da ara dönemde gelenler için kendilerini kanıtlamaları adına sezonun son bölümü şans oldu. Kimlerin kalıp kalmayacağı konusunda bir değerlendirme yapacağız.

"BAKASETAS'A SÖYLEMİŞTİM"
Bakasetas'a maçtan önce kaleye daha fazla şut atması gerektiğini söylemiştim. Böyle bir yeteneği var. Daha önce de bunu göstermiş bir oyuncu. Öyle güzel bir golden sonra ben de çok mutlu oldum.

"HEDEFLERİM HEP MAKSİMUM"
Önümüzdeki sezon daha yarışma bir lig olacak. Avrupa arenasında olamayacağız. Bu sezon 10 ekstra maç anlamına geldi. 3 günde bir maç oynuyorsunuz. Dolayısıyla daha az çalışıp daha fazla maç oynuyorsunuz. Sadece ligde ve kupada olacağımız için daha fazla çalışma fırsatı bulacağız. İstanbul ekipleri ile mücadeleyi en iyi şekilde sürdürmeyi arzuluyoruz. Hedeflerim hep maksimum. Her alanda var olabilmek. Maçın ilk anından son anına kadar hep o mücadeleyi vermek istiyoruz.

"ÇOK KOLAY SAKATLIKLAR DEĞİL"
Denswil sakat. Sivasspor maçında alt adalesinde sorun yaşamıştı. Çok kolay sakatlıklar değil. 30 Haziran'da bizimle olacağını umuyoruz. Yusuf ise Fenerbahçe maçından önce diz sakatlığı yaşamıştı. O yüzden bizimle değil.

"HAK ETTİKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM"
Şampiyonlar Ligi'ni Manchester City'nin kazanacağını düşünüyorum. Guardiola'nın son yıllardaki başarısına bakınca hak ettiklerini düşünüyorum. Böyle bir başarıyı, böyle bir kupayı hak ediyorlar.

"İYİ İLETİŞİM KURMAYA ÇALIŞTIK"
Yeni altyapı koordinatörünün kim olacağı benden bağımsız. Biz altyapı ile üst yapı arasında hep en iyi iletişimi kurmaya çalıştık. Bundan sonra da böyle olacak.

"KOLAY OLMAYACAK"
Geldiğim andan itibaren 25 Hırvat oyuncu Trabzonspor'a geliyor diye haber yapılmıştır. Bazılarının gelmesi imkansız, bazılarının transferi mümkün olabilir. Bahsettiğiniz isimlerin bazılarıyla Dinamo Zagreb'te çalıştım. Hırvatistan Milli Takımı'nda da oynuyorlar. Orsic 3'üncü olan Hırvatistan'da oynadı ve gol attı. Petkovic de Brezilya'ya karşı oynanan maçta gol atmıştı. Eğer Trabzonspor'da görürsek elbette iyi bir katılım anlamına gelir. Bahsettiğim gibi şu an için birçok oyuncuyla görüşüyoruz. Bu oyuncuları aramıza katmak kolay olmayacak. en doğru oyuncuları bulmaya çalışıyoruz.

"TÜRK FUTBOLUNU TAKİP EDİYORDUM"
Türk futbolunu hep takip ediyordum. Dolu stadyumlar, insanların sıcaklığı ve futbol sevgisi beni mutlu ediyor. Ben de böyle bir insanım. İnsanların Hırvatistan insanına çok yakın olduğunu düşünüyorum. Son 4-5 yıldır yakından takip ediyordum Türk futbolunu.

"ŞEHRİ FAZLA GEZEMEDİM"
45 günlük süreçte şehri çok fazla gezemedim. Erken saatlerde tesislere gelip geç saatlerde çıkıyoruz. Restoranları tanıma fırsatım oldu. Yemekleri tanıdım. Bir kez alışveriş merkezine gittim. İnsanlar sıcaklığını gösterdi ve güzel şeyler söyledi. Bunlar daha fazlasını verebilme enerjisini veren şeyler.

"SON MAÇI DA KAZANMAK İSTİYORUZ"
Son 3 maçta oynatmak istediğimiz oyun açısında iyi mesajlar verildi. Oyuncular gayet iyi işler çıkarmaya çalıştı. Sezonun son maçında da kazanmak istiyoruz.

"BAŞARILI OLMAK İSTİYORUZ"
Eğer bir takım savunmada ve hücumda iyi organize olmuşsa bunun meyveleri mutlaka geliyor. Biz de iyi bir kamp geçirip başarılı olmak istiyoruz.

Son 3 maçta toplamda 13 gol attık. Bunların çoğunu da farklı oyuncular attı. Bu beni mutlu eden bir şey. Çok fazla hedef kalmamış olsa da oyuncular sezonu en iyi şekilde bitirmek adına motivasyona sahip. Başakşehir maçına da galibiyet için çıkacağız.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor