Trabzonspor'da M'bia 103. oldu

Kamerunlu oyuncu Stephane Mbia ile dün 3 yıllık sözleşme imzalayan Trabzonspor, 48 yıllık kulüp tarihinde 103. yabancı oyuncu transferini gerçekleştirdi. Geçen sezon Cezayirli Carl Medjani ve Essaid Belkalem, Gineli Kevin Constant, Paraguaylı Oscar Cardoz

Trabzonspor'da M'bia 103. oldu
Kamerunlu oyuncu Stephane Mbia ile dün 3 yıllık sözleşme imzalayan Trabzonspor, 48 yıllık kulüp tarihinde 103. yabancı oyuncu transferini gerçekleştirdi.
 
Geçen sezon Cezayirli Carl Medjani ve Essaid Belkalem, Gineli Kevin Constant, Paraguaylı Oscar Cardozo, Malili Mustapha Yatabare, Yunan Avraam Papadopoulos ve Ganalı Majeed Waris olmak üzere 7 yabancı futbolcuyla sözleşme imzalayan bordo-mavililer, bu sezon da ilk yabancı transferini Mbia'yı kadrosuna katarak yaptı.
 
1970-71 sezonunda ikinci ligde mücadele ettiği dönemde Rumen oyuncu Reculen Koska ile anlaşarak ilk yabancı oyuncu transferini gerçekleştiren bordo-mavililer, Birinci Lig'de ise ilk 1985-86 sezonunda Alman oyuncu Jürgen Groh'a imza attırmıştı.  
 
- Hacıosmanoğlu, 11 yabancı transferi yaptı
 
 
- Hacıosmanoğlu, 11 yabancı transferi yaptı
 
Mbia'nın transferiyle Trabzonspor, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu dönemindeki toplam 11'inci yabancı oyuncu transferi yaptı.
 
Bordo-mavili takım, 2013-2014 sezonunda Fransız Malouda, Portekizli Bosingwa, Rumen Bourceanu, geçen sezon Medjani, Belkalem, Constant, Cardozo, Yatabare, Papadopoulos ve Waris'i kadrosuna kattı.
- En çok yabancı oyuncu Brezilya'dan
 
 
 
- En çok yabancı oyuncu Brezilya'dan
 
Trabzonspor, bugüne dek en fazla yabancı futbolcu transferini 12 oyuncuyla Brezilya'dan gerçekleştirdi.
 
Polonya'dan 7, Yugoslavya, Gürcistan ve Belçika'dan 6'şar, Gana'dan 5, Ukrayna'dan 4, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Makedonya, Gine ve Slovakya'dan 3'er, Romanya, Almanya, Kamerun, Bulgaristan, Nijerya, Fransa, Sırbistan, Mısır, Fildişi Sahili ve Cezayir'den 2'şer, Danimarka, Azerbaycan, İngiltere, Norveç, Peru, Arnavutluk, Avustralya, Güney Kore, Belarus, Hollanda, İsveç, Arjantin, Senegal, Namibya, Burundi, Kolombiya, Avusturya, Portekiz, Paraguay, Mali ve Yunanistan'dan da 1'er oyuncu bordo-mavili takımda forma giydi.
 
Mbia, Trabzonspor'un anlaştığı 3. Kamerunlu futbolcu oldu.
 
Bordo-mavili takımda daha önce bu ülkeden Misse Misse ve Rigobert Song, forma giymişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor