Trabzonspor'da liste krizi

Trabzonspor'un 5-6 Aralık'ta yapılacak kongresiyle ilgili tartışmalara bir yenisi eklendi. Celil Hekimoğlu, İbrahim Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta, Tahsin Usta ve Temel Eyüboğlu başkan adaylığını açıkladığı kongreyle ilgili son tartışma, oy kullanacak üye s

Trabzonspor'da liste krizi

Trabzonspor'un 5-6 Aralık'ta yapılacak kongresiyle ilgili tartışmalara bir yenisi eklendi. Celil Hekimoğlu, İbrahim Hacıosmanoğlu, Muharrem Usta, Tahsin Usta ve Temel Eyüboğlu başkan adaylığını açıkladığı kongreyle ilgili son tartışma, oy kullanacak üye sayısı oldu.

Ekim ayında açıklanan listede, kongrede tüzüğe göre üyelikte 2 yılını doldurmuş ve aidatlarını yatırmış 9 bin 973 üyenin oy kullanma hakkı olduğu yer aldı. Ancak İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimi, Trabzonspor Tüzüğü'nün 29'uncu maddesindeki, "Olağan Genel Kurul toplantısına katılma hakkına; yasa ve tüzük hükümleri uyarınca üyelik hakkını yitirmeyen, aidat borcu bulunmayan ve üyelikte 2 tam yılı doldurmuş bulunan üyeler sahiptir" ifadesine rağmen, çeşitli hukukçulardan aldığı görüş doğrultusunda kongreye katılacak üye sayısını artırdı. 

Tarih gözetilmedi 

Son 2 yıl içinde kulübe üye yapılan ve tüzüğe göre oy kullanma hakkı bulunmayan bin 278 üyenin eklenmesiyle oluşturulan yeni hazirun cetveli, dün Divan Kurulu'na gönderildi ve kulübün internet sitesinden yayınlandı. Yeni listeye göre kongrede oy kullanacak üye sayısı, 9 bin 973'ten 11 bin 251'e çıktı. Hacıosmanoğlu'nun başvurduğu hukukçuların, kulübe üye olduğu tarih gözetilmeksizin, aidatlarını yatırmış tüm üyelerin oy hakkı bulunduğuna dair görüş bildirdiği için yönetimin üye sayısını artırdığı belirtildi.

Yeni listede 105 Hacıosmanoğlu soyadı var

Trabzonspor'da yeni hazirun listesinde ise dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Listede sıralamada yer yer atlamalar olurken, en çok üyenin başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun memleketi olan Trabzon'un Of İlçesi'nden yapıldığı dikkat çekti. Ayrıca listede art arda sıralı şekilde soyadı Hacıosmanoğlu olan 105 yeni üye de yer alıyor.

liste.jpg

Hukukçu görüşleri

Trabzonsporlu hukukçular da başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun sunduğu yeni hazirun listesine büyük tepki gösterdi. Bordo-mavili kulübün eski hukuk kurulu üyesi avukat Hakan Orhan, Trabzonspor'un yapacağı kongrenin sonucu ne olursa olsun mahkemeye taşınacağını belirterek, "Trabzonspor Yönetimi İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Kürsüsü'nden aidatını yatıran tüm üyelerin 2 yılın dolmasını beklemeden oy kullanabileceği yönünde görüş almış. Bu görüş doğrultusunda yeni hazirun listesi hazırlamış. Ama listede sadece kendi üye yaptıkları 2 yılı dolmamış üyeler var. Bireysel olarak Trabzonspor'a üye olanlar yok. Kılıf da hazır. 9 bin kişilik oy kullanacak üyeler listesi ilan edildiğinde, listeye karşı kendi yaptıkları üyelere, 'Biz üyeyiz, oy kullanma hakkımız var' şeklinde tek tek itiraz dilekçesi verdirmişler. Madem, '2 yılı dolmayanlar da oy kullanabilir' görüşündesin, o zaman hepsini listeye yaz. İyi niyet yok ki yazsınlar" dedi. Trabzonsporlu avukatlardan Yusuf Reha Alp de yönetimin yeni hazırladığı listenin hukuksuz olduğunu ifade ederek, "Divan kurulunun bu konuda bir yaptırımı yok. Ancak bu üyelerin tüzüğe aykırı olduğunu açıklayabilirler. '2 seneyi geçmemiş kişiler oy kullanamaz' yazıyor tüzükte ancak gördüğünüz gibi listede bu üyeler mevcut. Başkan adaylarının bir an önce mahkemeye başvurarak yeni hazirun listesine eklenen üyelerin oy kullanma haklarına, 'İhtiyati tedbir" koydurması gerekiyor" dedi. Avukat Eda Lermi de kulübü kongreye bir heyetin getirmesi için başvuruda bulunduklarını ve cevap beklediklerini dile getirdi.

DİVAN REDDETTİ
Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, İbrahim Hacıosmanoğlu yönetiminin önceki hazirun cetveline ilave üye isimleri eklemesiyle ilgili olarak şunları söyledi: "Dernekler Yönetmeliği'nin 14'üncü maddesi var. Medeni Kanun'un açık hükümleri var. Bu konuda yönetim kurulu kesinleşmiş listeye ilave yapamaz. Kaldı ki bizim tüzüğümüzde açıkça 2 yıldan bahsediliyor. 9 bin 973 kişilik liste vardı. Dekont ibraz edip itiraz eden ve iki yılını dolduran 24 kişi daha var. Yani Dernekler Masası'ndaki son rakam 9 bin 997'dir. Yönetimin yaptığı artış ne Divan Kurulu ne de Dernekler Masası tarafından kabul görür. Beklentimiz yönetimin kararından dönmesidir. Yönetim Kurulu, kesinleşen listeyi gönderdikten sonra değiştiremez. Herkesin yetki sınırı vardır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler