Trabzonspor'da her alanda tasarruf

UEFA'nın Mali Fair Play kıskacından kurtulmak için kemerleri sıkma politikası uygulayan Trabzonspor, mümkün olduğu ölçüde deplasmanlara özel uçak yerine tarifeli uçaklarla gitme kararı alarak uygulamaya koydu.   HER ALANDA TASARRUF   Bordo mavililer, kulü

Trabzonspor'da her alanda tasarruf
UEFA'nın Mali Fair Play kıskacından kurtulmak için kemerleri sıkma politikası uygulayan Trabzonspor, mümkün olduğu ölçüde deplasmanlara özel uçak yerine tarifeli uçaklarla gitme kararı alarak uygulamaya koydu.
 
HER ALANDA TASARRUF
 
Bordo mavililer, kulübün borcu 500 milyon liraya yaklaştığı için her alanda tasarruf adımları atmaya devam ediyor. Futbolcu alacakları nedeniyle FIFA'ya şikayet edilip sık sık kulübe icra yazıları gelen Trabzonspor, Muharrem Usta'nın başkanlığa seçilmesinden sonra öncelikle personel sayısında azaltmaya gitmeye başladı. Yönetim, futbolcularının sözleşmelerini de makul düzeylere çekmek için de girişimlerde bulundu.
 
Kaleci Onur ve 2'nci kaptan Özer Hurmacı'nın sözleşmelerini yüzde 35'lik indirimle revize etmelerinin ardından fazla forma şansı bulamayan İshak Doğan da yüzde 32'lik bir indirim yaptı. Diğer oyuncularla görüşmelerini sürdüren bordo mavililer, bu arada Serdar Gürler'in sözleşmesini feshetti. Bu arada yılda 2.5 milyon euro alan N'Doye'de yarım sezonluğuna 1.4 milyon euro kiralama bedeliyle İngiliz takımı Sunderland'a gönderildi. 
 
UEFA'nın Mali fair play kriterlerine uymak için uzun ve zor bir yolculuğa çıktıklarını belirten yöneticiler, bu nedenle her alanda kemer sıkma politikası uygulamaya devam edeceklerini söyledi.
 
DEPLASMANLARA TARİFELİ SEFERLE
 
Deplasman maçlarına genellikle kulübün sponsorlarından Türk Hava Yolları'ndan kiralanan özel uçaklarla giden Trabzonspor'da, tasarruf tedbirleri kapsamında bu alışkanlık da değişmeye başladı. Gidiş-dönüş charter seferine yaklaşık 30 bin euro ödeyen Trabzonspor'un yıllık özel uçak masrafı sadece deplasmanlar için ortalama 600 bin euro tutuyordu. Bu ücreti fazla bulan bordo mavili yönetimin aldığı karar doğrultusunda takım, Adanaspor'la geçen hafta oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçına Pegasus Havayolları’nın tarifeli seferiyle gidip döndü.
 
Süper Lig'in ikinci yarısının ilk haftasında Pazar günü deplasmanda oynayacağı Bursaspor maçında da aynı kuralı devam ettiren Trabzonspor, Bursa’ya AnadoluJet’in yarın 11.10’daki tarifeli seferiyle uçacak. Dönüş için açıklanan ilk programda takımın pazar günü 16.00’daki maçın ardından İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidip oradan yine AnadoluJet’in tarifeli uçağıyla dönmesi planlandı. Ancak son anda program değiştirilerek Bursa’dan THY’ye ait özel uçakla dönüleceği açıklandı.
 
Trabzonspor’un tarifeli sefer olan tüm deplasmanlara, saatleri uygun olduğu takdirde sezon boyunca bu yöntemle gidilmesi kararı verdiği belirtildi. Böylece yaklaşık 400 bin euroluk tasarruf sağlanmasının hedeflendiği de vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler