Trabzonspor’da Hamsik zirvesinden ne karar çıktı! Futbolu bırakıyor mu? İşte son durum

Trabzonspor’da Abdullah Avcı ile Hamsik zirvesinden ne karar çıkacağıo merak ediliyordu. İşte son durum...

Trabzonspor’da Hamsik zirvesinden ne karar çıktı! Futbolu bırakıyor mu? İşte son durum

Slovak yıldız, kontrollü olarak takımla çalışmalara başlarken, detaylı testlerin ardından durumu netleşecek. Hamsik’in, 4 Mart’ta oynanacak Ümraniyespor mücadelesinde ise kesin olarak forma giyebileceği öğrenildi.

Bordo-mavili ekibin teknik patronu Abdullah Avcı, 1-0 kazanılan maçın rövanşında Basel'i elemek için planlarını yaptı. Büyük karşılaşmalar öncesindeki analizleriyle rakiplerinin eksiklerini açığa çıkaran deneyimli çalıştırıcı yine dersine çalıştı.

Hem ilk maçın görüntülerini hem de Basel'in lig karşılaşmasını takip eden Avcı, rakibin güçlü ve zayıf yönlerini çıkardı. Turu geçmenin şifrelerini belirledi. Bunları öğrencilerine de aktardı. Başarılı çalıştırıcı, oyuncularına "Oyun planına sadık kalın. Son düdüğe kadar sabırlı şekilde oynayın. Riski onlar” alsın dedi.

AYNI İLK 11'LE DEVAM
Abdullah Avcı, ilk karşılaşmayı gol yemeden kazandıkları için büyük bir avantaja sahip olduklarını öğrencilerine aktardı. Avcı, "Atacağımız bir gol onları psikolojik olarak yıkar. Sabırlı olursak bu maçta tehlikeli pozisyonlar bulacağız.
 Burada yapacağımız doğru tercihlerle turu koparabiliriz. Onların risk alacağı bölümler bizim gole en yakın olduğumuz anlar olacak" açıklamasını yaptı. Usta çalıştırıcı, Basel deplasmanına ilk maçta öne geçen 11'le çıkmayı planlıyor. Sol bekte Eren Elmalı yerine Jens Larsen başlayacak. Doğucan Haspolat 11'deki yerini koruyacak.

UĞURCAN ÇAKIR MOTİVE ETTİ
Asrın felaketi denilen Kahramanmaraş merkezli depremler Türkiye'nin şu anda tek gündemi... Trabzonspor böyle bir ortamda Basel ile evinde ilk maçı oynamış ve 1-0'lık skorla avantajı cebine koymuştu. Karadeniz devinin kaptanı Uğurcan Çakır, rövanş mücadelesi öncesinde takım arkadaşlarıyla sık sık toplantı yapıyor.
 26 yaşındaki eldiven "Zor zamanlar geçiriyoruz. Böyle bir durumdayken sahaya çıkıp işimizi yapmak da kolay değil. Ancak biz kazanarak vatandaşlarımıza bir nebze de olsa moral vermeliyiz. Rövanş maçında yine elimizden geleni yapalım ve tüm Türkiye'yi sevindirelim" dedi. Yerli ve yabancı takımdan tüm oyuncular da tur yemini etti

MAÇIN HAKEMİ LAHOZ
UEFA Konferans Ligi play-off ikinci turda Trabzonspor'un Basel ile oynayacağı rövanş maçına deneyimli bir hakem atandı. UEFA bu randevuya en tecrübeli isimlerinden Mateu Lahoz'u verdi. Yardımcılıklarını Pau Cebrian Devis ve Roberto del Palomar üstlenecek.
Karşılaşmanın 4. hakemi ise Mario Melero Lopez olacak. VAR'da Ricardo de Burgos, AVAR'da ise Jose Gonzalez yer alacak.

SOL BEKE LARSEN
Fırtına'da gözler Basel ile oynanacak rövanş maçına çevrilmiş durumda. Trabzonspor sahasındaki ilk mücadeleyi Jens Stryger Larsen'in golüyle 1-0 kazanmıştı. İkinci devrede oyuna giren Danimarkalı sağ bek takip golüyle takımına avantajı getirmişti.
Bu maçta sol bekte görev yapan tecrübeli oyuncunun performansı beğenildi. Teknik direktör Abdullah Avcı da Basel ile oynanacak rövanş karşılaşmasında onu ilk 11'e koyarak ödüllendirmeyi planlıyor. Ana taktiğe uygun oyun stiliyle Avcı, Eren Elmalı'yı keserek onu sahaya sürecek. Larsen de kendini hazır hissettiğini söyledi.

VISCA'NIN HEDEFİ ÜMRANİYE
Omuz sakatlığının ardından takıma dönen Visca, dünkü antrenmanda yer almadı. Bosnalı yıldızın, Basel mücadelesinde kadroda olmayacağı ve ligdeki Ümraniye karşılaşmasını hedef olarak belirlediği öğrenildi. Visca, 4 Mart’taki maça yetişecek.
Bordo-Mavili takımda, Dorukhan Toköz’ün tedavi süreci ise devam ediyor. Başarılı orta saha ancak sezon sonuna kadar oynayacak duruma gelecek.

ABDULKADİR PARMAK AÇIKTA KALDI
Sezon başında Gaziantep FK’ya kiralanan Abdulkadir Parmak, Güneydoğu ekibinin deprem nedeniyle ligden çekilmesinin ardından boşta kaldı. Sakatlık sorunu da olan Abdulkadir’in sözleşmesi feshedildi.
Trabzon’a dönecek olan tecrübeli orta saha oyuncusu, Abdullah Avcı tarafından takımda düşünülmüyor. Transfer dönemi 5 Mart’a kadar sürecek. Parmak kulüp bulamazsa, takımdan ayrı şekilde antrenman yapacak.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor