Trabzonspor’da gözler Birger Meling’te

Trabzonspor sol bek konusunda Birger Meling’e odaklandı. Bordo mavililer Meling'i kadroya katmakta ısrarlı...

Trabzonspor’da gözler Birger Meling’te

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına hızlı başlayan Trabzonspor ilk olarak Bruno Peres ve Gervinho’yu kadrosuna kattı.

Bordo mavililer teknik ekibin talebi doğrultusunda transfer çalışmalarını devam ettiriyor.  Geçen yılın başında kiralık olarak kadroya katılan sol bek Marlon’un yerine arayışlara giren Trabzonspor’un bu mevki için bir numaralı hedefi Birger Meling.

Haber61'in edindiği bilgiye göre; Norveçli sol bek için kulübü Nimes ile pazarlıklarını sürdüren Fırtına bu transfere de kısa süre içerisinde noktayı koymayı planlıyor. Teknik direktör Abdullah Avcı’nın istediği ve izleme ekibinin de olumlu rapor verdiği 26 yaşındaki futbolcunun bu transfere olumlu baktığı ancak henüz Fransız kulübünün bonservis konusunda ikna edilemediği öğrenildi. Bu sezon küme düşen Nimes, Meling’i sezon başında Rosenborg’dan 1 Milyon Euro ‘ya transfer etmişti. Fransız ekibi bu transferde 2.5 - 3 Milyon Euro bandında bir geliri kasasına koymayı hedeflerken Trabzonspor’un 1.5 Milyon Euro’dan pazarlığa başladığı kaydedildi.

Trabzonspor’da gözler Birger Meling’te

Sörloth ve Trondsen etkisi

Norveç Milli Takımının da formasını giyen Meling’in Trabzonspor konusunda vatandaşları Alexander Sörloth ve Anders Trondsen’den de olumlu görüşler aldığı ifade edildi. Norveçli Trondsen’in de bordo mavili takım kadrosunda yer alması nedeniyle 1.73 boyundaki sol bekin bu transfere sıcak baktığı belirtildi.

Öte yandan bu sezon Nimes’te 26 maça çıkan Birger Meling 2 gol 3 asistle oynadı. Bu maçların tamamında 11’de sahaya çıkan futbolcu bir maç haricinde tüm maçlarda 90 dakika oynadı. Norveçli sol bek milli takımda ise bugüne kadar 17 maçta forma giydi.

Haber61 Spor Servisi - Tuncay Lakot

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor