Trabzonspor’da geçen sezon başı transferlerinden sadece onlar kaldı

Trabzonspor'da transfer sirkülasyonu devam ederken son olarak giden Flavio ve Diabate'den geriye de mali yük kaldı.

Trabzonspor’da geçen sezon başı transferlerinden sadece onlar kaldı

Trabzonspor yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdürürken dikkat çeken bir tablo ortaya çıktı. Teknik direktör Abdullah Avcı önderliğinde yeni sezon kadro yapılanması içerisinde, geçen sezonun başında transfer edilen futbolculardan sadece 4 ismi tuttu.

Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun geçen sezonun başında Eddie Newton’ı teknik direktörlük görevine getirmesiyle başlayan süreçteki transferlerden bu yıl sadece Trondsen, Djaniny, Vitor Hugo ve Muhammet Taha Tepe kadroda kendine yer bulabildi. 6’sı yabancı 7 transferle ise yollar ayrıldı.

Bordo mavililer geçen sezonun başında, Marlon, Baker, Diabate, Afobe, Plaza, Flavio, Anıl Başaran, Trondsen, Djaniny, Vitor Hugo ve Muhammet Taha Tepe’yi kadrosuna katmıştı.

Bekleneni veremeyen bu transferlerden, henüz devre arasında kadro dışı bırakılan Stiven Plaza’nın sözleşmesi feshedilirken Diabate ise kiralık olarak Göztepe’ye gönderilmişti. Diabate bu sezon da kadroda düşünülmedi ve Giresunspor’a kiralandı. Kiralık olarak kadroya katılan Afobe, Baker ve Marlon ile sezon sonunda yollar ayrıldı. Bu sezon öncesi Flavio Giresunspor’a, Anıl ise Tuzlaspor’a kiralandı.

Norveçli Trondsen transfer olduktan sonra ağır bir sakatlık yaşadı ve sezonu kapattı, bu sezon ise orta saha olarak alınmasına rağmen sol bekte rotasyon olarak kullanılması planlanıyor. Genç kaleci Muhammet Taha Tepe şuan için kadroda yer alıyor. Bu isimler içinde Vitor Hugo takımın as isimlerinden olarak kadroda kalırken Djaniny ise inişli çıkışlı performansı olsa da alternatifsizliği nedeniyle kadroda kendine yer buldu.

Böylece yalnızca Hugo, Djaniny, Muhammet ve Trondsen geçen sezon başı transfer harekâtından geriye kalan isimler olmayı başardı.

FLAVİO VE DİABATE’DE MALİ YÜK KALDI

Trabzonspor, gelecek sezon öncesinde kadrosunda düşünmediği Flavio ve Diabate’yi komşu Giresunspor’a kiralarken iki ismin arkasında önemli bir maddi yük kalması dikkat çekti. 

Trabzonspor, bonservisini 1 Milyon 573 Bin 170 Euro karşılığında 3 taksit halinde Leichester City’den aldığı Diabate’yle 3+1  yıllık  sözleşme imzalarken yıllık 1 Milyon Euro garanti ücret ve her yıl menajerine bu ücretin yüzde 10’unun ödenmesi şeklinde anlaşılmıştı.

Bu yıl Giresunspor’a kiralık gönderilen futbolcunun yıllık ücretinin yarısını yine Trabzonspor ödeyecek.  Bordo mavililer hiç faydalanamadığı Diabate için sadece bu yıl 500 Bin Euro yıllık ücret, 524 bin 390 Euro bonservis taksidi ve 100 bin Euro menajer payı olmak üzere kasasından 1 Milyon 124 Bin 390 Euro para çıkaracak. 

Giresunspor’a kiralanan Brezilyalı futbolcu Flavio için de benzer bir tablo ortaya çıktı.

Bordo mavili takım geçen sezonun başında Bahia’dan 1 Milyon 200 Bin Euro karşılığında kadrosuna kattığı Flavio ile yıllık 750 Bin Euro garanti ücret karşılığında 4 yıllık sözleşme imzalarken, menajerine de her yıl yıllık ücretinin yüzde 10’unun verileceği açıklanmıştı.

Fırtına, bu sezon kadrosunda düşünmediği Flavio’yu Giresunspor’a kiralarken maaşının 150 Bin Euro’sunu karşılamayı kabul etti.  Bu yıl faydalanılmayacak olan Brezilyalı için 150 Bin Euro maaş ve 75 Bin Euro menajer ücreti olmak üzere 225 Bin Euro harcanacak.

Trabzonspor böylelikle kadroda düşünülmeyen ve yetersiz olarak görülen iki futbolcu için sadece bu sezon toplam 1 Milyon 349 Bin 390 euro ödeme yapacak.

Haber61 Spor Servisi / Okan Çıtlak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor