Trabzonspor'da Gaziantep FK karşısında iç saha endişesi

Trabzonspor, evinde Gaziantep FK ile karşılaşacak. Bordo mavililerin bu sezon iç sahadaki istatistik dikkat çekiyor.

Trabzonspor'da Gaziantep FK karşısında iç saha endişesi

Trabzonspor, Süper Lig'in 34. haftasında yarın (28 Nisan 2024 Pazar) Saat 19:00'da sahasında Gaziantep FK'yı ağırlayacak. Bordo mavililer, bu sezon iç sahada daha düşük bir performans sergileyerek dikkatleri çekti.

Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın liderliğinde bordo-mavililer, evinde oynadığı maçlarda beklenen başarıyı yakalayamadı. Evindeki son iki maçta Fenerbahçe'ye 3-2 ve Sivasspor'a 1-0 yenilen bordo mavililer, Gaziantep FK ile yapacağı mücadelede iç saha istatistiklerini düzeltmeyi amaçlıyor.

Abdullah Avcı'nın göreve başlamasından bu yana Trabzonspor, iç sahada 12 lig maçında 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 19 puan toplarken; deplasmanda oynadığı 13 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 24 puan kazandı. Bu sonuçlar, bordo mavililerin kendi sahasında beklentilerin altında kaldığını gösteriyor.

Papara Park'ta oynadığı 16 iç saha maçında 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile 28 puan toplayan Trabzonspor, ligde 9. sırada yer alıyor. Dış saha performansı ise daha iyi; 17 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile 27 puan toplamış ve 3. sıraya yerleşmiş durumda.

Trabzonspor, tarihinde Gaziantep FK ile oynadığı maçlarda ise üstün bir performans sergileyerek hiç yenilgi yüzü görmedi. İki takım arasındaki 9 lig maçında Trabzonspor 6 galibiyet elde ederken, 3 maç beraberlikle sonuçlandı. Bordo-mavililer, bu istatistikleri Gaziantep karşısında sürdürmeyi ve iç saha performansını güçlendirmeyi hedefliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler