Trabzonspor’da FIFA muamması

Trabzonspor’un CAS kararının ardından adalet arayışını FIFA’da sürdürmesi bekleniyor.

Trabzonspor’da FIFA muamması
Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor’un CAS kararının ardından adalet arayışını FIFA’da sürdürmesi bekleniyor. Ancak Trabzonspor’un FIFA’ya başvurusu öncesinde camiada spekülasyonlar da artarak sürüyor. 


Trabzonspor, 3 Temmuz sürecinin ardından devam ettirdiği adalet arayışını CAS’ın nihai kararının ardından FIFA’ya taşımaya hazırlanıyor. Bordo Mavili kulüp, 14 Nisan’da yaptığı açıklamada, ‘Bugün kulübümüze ulaşan CAS kararına göre, Fenerbahçe Kulübü'nün tüm iddiaları reddedilmiştir. Böylece kulübümüz; Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay, Etik Kurul, PFDK, Tahkim Kurulu ve UEFA'nın ardından; CAS tarafından da aklanmıştır. Kulübümüzün haklarını almak için verdiğimiz mücadele aynı kararlılıkta devam edecektir.’ demişti. 

Bu açıklamanın arından Avukat Hakan Orhan’ın istifası ise akıllarda soru işaretleri uyandırdı.

ORHAN NEDEN İSTİFA ETTİ?

Trabzonspor’un adalet arayışında oklar FIFA’da yaşanacak olan sürece çevrilmişken camiayı şok eden bir gelişme yaşandı. 3 Temmuz sürecinin başladığı günden bugüne davayı takip eden ve Trabzonspor’un hakları için mücadele eden isimlerin başında gelen Avukat Hakan Orhan beklenmedik bir karar vererek hukuk kurulundaki görevinden ayrıldığını açıkladı.

Hakan Orhan görevden ayrılmasını ‘CAS sürecinin sonuna geldiğimiz için’ diyerek gerekçelendirse bile yaklaşık 6 yıldır devam eden adalet arayışının en önemli noktalarından biri olan FIFA’ya başvuru öncesi Hakan Orhan’ın istifa gerekçesi kamuoyunu tatmin etmek bir kenara kafalarda soru büyük işaretleri yarattı. 

MANİDAR MANŞET

Öte yandan Trabzonspor’un yönetim kurulu üyesi olan Gökhan Saral’ın sahibi olduğu İlkhaber Gazetesi bugün manidar sayılabilecek bir manşet attı. 

Gazete ‘FIFA’YA NE ZAMAN GİDİYORUZ?’ diyerek son hazırlıkların yapıldığını ve  taraftarın FİFA'ya ne zaman başvuru yapılacağını merak ettiğini yazdı


SPEKÜLASYONLAR SÜRÜYOR

Trabzonspor camiasında yaşanan bu gelişmelerin ardından kamuoyunda Hakan Orhan’ın FIFA’daki süreçte Trabzonspor’un gereken mücadeleyi vermeyeceğini gördüğü için ayrılma kararı aldığı konuşuluyor. Camiadaki bir diğer iddia ise Bordo Mavili kulübün FIFA’ya gerekli müracaatı yapacağı, ancak sert bir mücadele vermek istemediği yönünde. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor